Vill tillbaka. Josep "Pep" Clotet Ruiz blev populär under sin tid som assisterande tränare i Malmö FF. Nu öppnar han för en flytt tillbaka till klubben. Foto: Lasse Svensson
Vill tillbaka. Josep "Pep" Clotet Ruiz blev populär under sin tid som assisterande tränare i Malmö FF. Nu öppnar han för en flytt tillbaka till klubben. Foto: Lasse Svensson

"Pep": Väldigt svårt att säga nej till MFF

Publicerad

Josep "Pep" Clotet Ruiz var för fem år sedan hyllad assisterande tränare till Roland Nilsson.

Tillsammans förde de Malmö FF till SM-guld.

Nu vill han komma tillbaka.

– Om Malmö erbjöd mig att komma tillbaka som deras huvudtränare skulle det vara världens svåraste jobb att säga nej till.

Han kom som assisterande tränare och hyllades som den som förädlade Malmös kortpassningsspel. Året var 2010 och det ledde till SM-guld. Nu har Josep "Pep" Clotet Ruiz nämnts som en tänkbar kandidat att ta över Åge Hareide som huvudtränare för klubben – som blivit som ett andra hem för spanjoren.

– Alla vet att jag har ett speciellt band till Malmö och jag har väldigt fina minnen från 2010.

– Det handlar inte bara om laget i sig. Det är det emotionella som håller mig knuten till MFF. Jag älskar klubben, staden och fansen. Dansen är de mest högljudda jag någonsin sett och jag får fortfarande meddelande från folk i klubben och supportrar som ber mig komma tillbaka. Det är något jag verkligen uppskattar.

Malmö FF har letat tränare en längre tid nu. Det är en dåligt bevarad hemlighet att "Pep" har varit uppe för diskussion ett flertal gånger.

Att man tagit sin tid är inget som gör att spanjoren ändrat sin inställning till att möjligen få jobbet.

– Jag måste respektera processen. Styrelsen sköter den diskret och det är så det ska skötas. För min del är det som sagt bara väldigt svårt att säga nej om Malmö skulle fråga mig.

Haft tre erbjudanden

Efter att han var assisterande i MFF hade Clotet Ruiz en sämre sejour i Halmstad innan han tog över norska Viking och sedan blev assisterande till Garry Monk i Swansea.

Känner du dig mogen att bli huvudtränare i en klubb som MFF?

– Jag känner mig mer än redo. Jag har haft tre erbjudande från stora klubbar de sex senaste månaderna, men jag ville stanna i Swansea. Efter min tid i Skandinavien, Spanien och England känner jag att jag har erfarenhet nog att träna vilket lag som helst på högsta nivå. Jag är ung, men jag har också jobbat med detta länge.

Regelbunden kontakt

Också var det ju det där med kärleken till Malmö FF.

– Jag har följt dem sedan jag lämnade klubben och har haft regelbunden kontakt med Åge och andra i klubben. Jag känner till klubben väl, styrelsen, personalen och många av spelarna. De känner också mig väl. Så om jag en dag återkommer, då kommer det att bli som att komma hem.

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag