Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pedersen i nytt bråk: "Det är alltid problem"

Nicki Pedersen.Foto: Nils Jakobsson

Nicki Pedersen hade synpunkter på Sam Masters körning under ett lopp i Melbourne.

Masters svarade med att sparka mot dansken - som lyckades behålla kylan och bråket kunde avvärjas.

Men trots det får Pedersen skulden.

– Det är alltid problem med Nicki, kommenterar legendaren Leigh Adams enligt Ekstrabladet.

MELBOURNE, Australien final

1) Greg Hancock, Australien, 2) Niels–Kristian Iversen, Danmark, 3) Maciej Janowski, Polen, 4) Jason Doyle, Australien.
Slutställning
1) Hancock 21 p, 2) Iversen 15, 3) Janowski 11, 4) Doyle 11, 5) Peter Kildemand, Danmark, 13, 6) Tai Woffinden, Storbritannien, 12, 7) Andreas Jonsson, Sverige, 12, 8) Krzysztof Kasprzak, Polen, 9... 13) Tomas H Jonasson, Sverige, 4.
VM-slutställning
1) Woffinden 163, 2) Hancock 147, 3) Nicki Pedersen, Danmark, 131, 4) Iversen, 120, 5) Doyle 114, 6) Matej Zagar, Polen, 107, 7) Janowski 106, 8) Chris Holder, Australien, 95.
Sv plac
10) Jonsson 88, 14) Jonasson 55, 17) Antonio Lindbäck 20.

Nicki Pedersen fortsätter att skapa rubriker. I somras rök han ihop med Piraternas Greg Hancock mitt under ett lopp, och i början av augusti hamnade han i slagsmål med en motståndartränare.

– Han hotar mig och ropade alla möjliga slags skällsord rätt i mitt ansikte och så drogs jag med. Det är en katastrof, sa dansken då.

Hamnade i bråk igen

Och nu har Pedersen återigen fått strålkastarljuset riktat mot sig.

Under säsongens sista GP-final i Melbourne slutade han på andra plats i sitt heat. Men dansken hade synpunkter på Sam Masters körning - och när han gick fram för att konfrontera honom började Masters sparka efter Pedersen.

Enligt Ekstrabladet höll det hela på att utvecklas till ett ordentligt slagsmål, men Pedersen lyckades behålla kylan och bråket kunde avvärjas.

"Det är alltid problem med Nicki"

Det hjälpte dock inte att bättra på hans rykte. Den danska tidningen rapporterar nämligen att det - trots att det var Masters som gick till attack - var Pedersen som fick skulden för bråket.

– Det är en skam att se i en familjesport, men det är alltid problem med Nicki, ska Leigh Adams ha kommenterat i direktsändning enligt Ekstrabladet.

Och i finalen var flera förare inblandade i en stor krasch. Australiensaren Jason Doyle fick föras ut från banan på bår och det är ännu oklart hur allvarligt skadad han är. Greg Hancock och Maciej Janowski var också de inblandade i kraschen, men kunde ta sig av banan för egen maskin.

Hancock vann sedan finalen före dansken Niels-Kristian Iversen och just Janowski.