Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Pärlan" kan lämna: "Ingenting är klart än"

Pär Ericsson, målskytt mot Kalmar FF i går, ska prata framtid med sin agent under veckan.
Foto: Nils Jakobsson

KALMAR. Mjällbys målskytt Pär Ericsson klappades efter matchen hjärtligt om av gamle kompisen Thomas Andersson Borstam, numera sportchef i Kalmar FF.

- Jag ska träffa min agent i veckan så får vi se vad som händer, säger "Pärlan".

De kan lämna Mjällby

Pär Ericsson ser ut att vara förlorad - Mjällby riskerar även att brandskattas hårt i de defensiva leden. Fem försvarare har utgående kontrakt. Dessutom är Kalmar ute efter Gbenga Arokoyo, 21, trots ett år kvar med Mjällby.

Mahmut Özen, 25 försvarare

William Leandersson, 29 försvarare

Viktor Agardius, 24 försvarare

Robin Cederberg, 30 försvarare

Anton Dahlström, 23 försvarare

IFK Göteborgs-lånet Pär Ericsson, 24, höll på att förstöra Nanne Bergstrands och Henrik Rydströms avskedsfest redan efter fyra minuter, när han påpassligt rakade in en retur efter en pigg Mjällbyinledning.

- Sedan går vi tyvärr ner oss. Det är inte mycket att säga om, surt förstås men Kalmar vinner rättvist.

Placeras i Kalmar FF

Ihärdiga rykten har sedan lång tid tillbaka redan placerat anfallaren, vars facit i år landar på fullt godkända åtta mål, i just Kalmar FF nästa säsong.

- Det finns ingenting som är klart än, förnekar "Pärlan" som även har ett kontraktsförslag från Mjällby att ta ställning till.

Det enda som står helt klart är att det inte blir någon återkomst till Blåvitt.

- Nej, Göteborg blir det inte, konstaterar Pärlan.

- Den sportsliga utmaningen känns viktigast. Ett konkret anbud från en utländsk klubb hade nog också känts lockande, det känns som det kan vara rätt tid att ta ett sånt steg i karriären.

"Träffa min agent"

- Jag ska träffa min agent i veckan så får vi se vad som händer, säger Pär Ericsson.

Mjällby, som haft viss turbulens i klubben under säsongen, slutade på grund av Häckens sena kvittering på Kopparvallen elva i allsvenskan 2013 - mot alla odds.

- Tråkigt att vi tappade en placering, men jag tycker ändå att vi har gjort det bra poängmässigt i år. Alla så kallade experter tippade oss sist, säger Pär Ericsson till C More.