Pär Lindholm går från KHK till Skellefteå. Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån
Pär Lindholm går från KHK till Skellefteå. Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Pär Lindholm lämnar KHK för Skellefteå AIK

Publicerad

Här är nästa stjärna som väljer att lämna Karlskrona HK.

Enligt uppgifter till Kvällsposten i natt bestämde sig Pär Lindholm, 22, att sista giltiga dagen utnyttja en klausul i sitt kontrakt.

Forwarden flyttar nu till sitt ungdomslag, Skellefteå - samma klubb som även vill ha Rögles Daniel Zaar.

Jordan Smotherman, Simon Karlsson och tränaren Janne Karlsson är några av de som redan har lämnat Karlskrona. Nu blir Pär Lindholm nästa att lämna hockeyallsvenskans succélag.

Han har velat invänta bud från SHL-klubbar, innan han bestämde sig för att fullfölja kontraktet med KHK.

- Givetvis vill man spela i SHL och några har hört av sig. Men jag vill inte säga vilka klubbar, säger Lindholm när Kvällsposten pratar med honom dygnet före han kunde säga upp sitt kontrakt.

Klausulen gällde till midnatt och den utnyttjades alltså, enligt uppgifter till Kvällspostens hockeybloggare Mr Madhawk, tidigare under kvällen.

KHK-sportchefen vill inte säga alltför mycket.

- Det är avtalsfrågor, så det är ingenting jag vill kommentera, hälsar Karlskronas sportchef Stefan Bengtzén i ett sms.

"Skulle passa bra hos oss"

Tidigare i vintras visade Luleå intresse, men av allt att döma blir det nu Skellefteå.

- Skellefteå har gjort klart med en spelare under kvällen, och det ska inte handla om Daniel Zaar utan någon annan, säger en väl insatt källa till Kvällsposten.

Rögleforwarden Zaar är ett annat namn som mästarna Skellefteå är ute efter.

- Jag tycker att han skulle passa bra in hos oss, säger Skellefteås general manager Lars Johansson till Kvällsposten.

Zaar, som har utgående kontrakt och är draftad av Columbus, kan välja och vraka om han bestämmer sig för att flytta.

Skellefteå tänker inte ge sig in i något budkrig, men fick en bra känsla när Zaar var på besök.

- Vi har vårt sätt att jobba och det var det vi pratade om.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag