Foto: Tomas Leprince
 Foto: Tomas Leprince

Pappan bekräftar rivalens intresse

Publicerad

Rögle BK vill ha André Burakovsky till nästa säsong.

Det bekräftar hans pappa Robert för Kvällsposten i dag.

– Det är flera klubbar som undrar om han bestämt sig, bland annat Rögle, säger "Burra".

Turerna börjar bli många kring André Burakovskys framtid. Men att Malmökillen skulle vara aktuell för Rögle trodde nog ingen. I Helsingborgs Dagblad uttryckte Rögles sportchef Anders "Masken" Carlsson sin beundran för malmösonens talanger.

– Jag är god vän med "Masken", jag har inte tänkt på om det skulle vara konstigt om André spelade för Rögle, berättar Robert Burakovsky.

Han upprepar att de för tillfället väljer att hålla alla dörrar öppna, det finns många som drar i André.

– Hans framtid står skriven i stjärnorna just nu.

Pappan var inte nöjd

Efter att ha draftats som 23a totalt av Washington Capitals så valdes han som nummer 5 i nattens CHL-draft. I den draften väljer lagen från de nordamerikanska juniorligorna WHL, OHL och QMJHL de mest lovande utländska spelarna. Men pappa Robert var inte helt nöjd med bottenlaget som fick André. Något som öppnar för att han vill spela i Sverige.

– Resultatet var märkligt. André var inte förberedd på det.

Innan några beslut tas ska André genomföra Washingtons rookiecamp. Det startar på söndag och varar en vecka. Under tiden kommer hans agenter för samtal med både Washington och intresserade lag i juniorligorna.

– Sen ska de samråda med André också, säger Robert.

Malmö Redhawks Patrik Sylvegård känner inte till Rögles intresse för deras förre spelare. Men säger att det inte gör honom någon skillnad.

– Det blir inte mer prestige bara för att det är Rögle. Jag bryr mig inte ett dugg om det.

Redhawks kommer inte intensifiera jakten

André Burakovsky har tidigare öppnat för en fortsättning i Redhawks, trots att han tidigare bestämt sig för att lämna. Nu kan det bli en dragkamp mellan de båda klubbarna. Men Sylvegård kommer inte att intensifiera jakten på André.

– Nä, han vet vart vi står i frågan. Han är våran lilla påg och vill han spela i Malmö så får han höra av sig, säger han.

Kommer din bild av honom att ändras om han går till Rögle?

– Nä, vill han spela hockey i Ängelholm så är det upp till honom. Det är inga hard feelings mellan oss.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag