Pappan bekräftar rivalens intresse

Foto: Tomas Leprince

Rögle BK vill ha André Burakovsky till nästa säsong.

Det bekräftar hans pappa Robert för Kvällsposten i dag.

– Det är flera klubbar som undrar om han bestämt sig, bland annat Rögle, säger "Burra".

Turerna börjar bli många kring André Burakovskys framtid. Men att Malmökillen skulle vara aktuell för Rögle trodde nog ingen. I Helsingborgs Dagblad uttryckte Rögles sportchef Anders "Masken" Carlsson sin beundran för malmösonens talanger.

– Jag är god vän med "Masken", jag har inte tänkt på om det skulle vara konstigt om André spelade för Rögle, berättar Robert Burakovsky.

Han upprepar att de för tillfället väljer att hålla alla dörrar öppna, det finns många som drar i André.

– Hans framtid står skriven i stjärnorna just nu.

Pappan var inte nöjd

Efter att ha draftats som 23a totalt av Washington Capitals så valdes han som nummer 5 i nattens CHL-draft. I den draften väljer lagen från de nordamerikanska juniorligorna WHL, OHL och QMJHL de mest lovande utländska spelarna. Men pappa Robert var inte helt nöjd med bottenlaget som fick André. Något som öppnar för att han vill spela i Sverige.

– Resultatet var märkligt. André var inte förberedd på det.

Innan några beslut tas ska André genomföra Washingtons rookiecamp. Det startar på söndag och varar en vecka. Under tiden kommer hans agenter för samtal med både Washington och intresserade lag i juniorligorna.

– Sen ska de samråda med André också, säger Robert.

Malmö Redhawks Patrik Sylvegård känner inte till Rögles intresse för deras förre spelare. Men säger att det inte gör honom någon skillnad.

– Det blir inte mer prestige bara för att det är Rögle. Jag bryr mig inte ett dugg om det.

Redhawks kommer inte intensifiera jakten

André Burakovsky har tidigare öppnat för en fortsättning i Redhawks, trots att han tidigare bestämt sig för att lämna. Nu kan det bli en dragkamp mellan de båda klubbarna. Men Sylvegård kommer inte att intensifiera jakten på André.

– Nä, han vet vart vi står i frågan. Han är våran lilla påg och vill han spela i Malmö så får han höra av sig, säger han.

Kommer din bild av honom att ändras om han går till Rögle?

– Nä, vill han spela hockey i Ängelholm så är det upp till honom. Det är inga hard feelings mellan oss.