Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Panterns svit sprack - föll tungt i Västerås

Foto: Christer Thorell/Ibl / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL

Efter tre raka segrar blev det stopp för toppkrigande Pantern i Västerås.

– Vi kom inte upp i normal standard. Västerås var mer desperata. Då är det också svårt att vinna i den här jämna och tuffa serien, säger Panterns forward Robin Dahse.

I jakten på topp två och allsvensk final mot serieledarna Mora väntar nu två mycket hyperintressanta matcher i Malmö Isstadion.

På måndag kommer Västervik på besök och på onsdag Oskarshamn.

– Då är det sex poäng som gäller för att kunna ha en chans att spela en allsvensk final. Vilken härlig grej det skulle vara för oss, säger Robin Dahse.

Pantern som gör sin andra säsong i allsvenskan är kvarterslaget från Backarna, Kirseberg i Malmö som verkligen har visat hockey-Sverige att det går att spela allsvensk topphockey med en låg spelarbudget. En av allsvenskans allra lägsta.

Skräckexempel är förra storklubben Modo som har minst en dubbelt så stor spelarbudget som Pantern som nu är på väg till negativt kval för att spela kvar i allsvenskan.

Tre poäng till finalserien

När det är sex matcher kvar har Pantern tre poäng upp till tvåan BIK Karlskoga. Pantern har en match mer spelad.

Timrå har 78 poäng och Västervik på plats fem 75 poäng.

– Det kommer att bli ett härligt slutrace om andraplatsen, säger Robin Dahse.

I andra perioden satte Fredrik Johansson 1-0 till Västerås. Men Dennis Svensson fixade mycket påpassligt 1-1.

Efter 13.27 i tredje perioden kom 2-1 genom Jimmie Jansson.

Poänghopp för Pantern sköt Robin Dahse efter 15.38. Robin som under säsongen växt ut och blivit bara bättre och bättre. Mycket nyttig lagspelare.

– Jag höll mig framme och satte en målvaktsretur. Då kändes det som om att det blir poäng, säger Robin Dahse.

"Bara att ladda om"

Men det blev en tråkig avslutning för Pantern. Jonte Berg gjorde 3-2 efter 16.39. Jimmie Jansson sköt 4-2 efter 18.47 i tom kasse.

– Nu är det bara att ladda om för oss. Hoppas också publiken kommer och stöttar oss i den mycket spännande kampen om topp två. Vi ska bara vara där med vårt härliga Pantern, säger Robin Dahse.

Kvarterslaget som har satt sig på hockey-kartan!