Pantern besegrade Björklöven hemma

Foto: Christer Thorell/Ibl / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL

MALMÖ. Axel Wemmenborn frälser Pantern igen med att fixa bonuspoängen i förlängningen.

– Jag längtar redan till slutspelsserien. Mycket spännande och intressant. Härlig hockeyhöjdare, säger 24-årige Axel Wemmenborn.

Efter 2.11 i förlängningen klippte Axel Wemmenborn till med ett snyggt mål. Fin framspelning kom från backen Emil Carnestad i spelet tre mot tre.

– Jag kom perfekt i skottsektorn och såg luckan till höger om deras målvakt. Pucken satt där den skulle, säger Axel Wemmenborn.

När Pantern för en dryg vecka sedan  mötte Västervik avgjorde Axel Wemmenborn i förlängningen. Det var också i Malmö Isstadion.

– Jag tycker att vi skulle ha vunnit under ordinarie tid. Vi slarvade  och bjöd på alldeles för mycket. Inte minst då på deras mål, påpekar Axel Wemmenborn.

Eftersom BIK Karlskoga besegrade Almtuna blir dom tvåa. Får möta Mora i allsvensk final.

Segraren möter i dagsläget SHL-jumbon Rögle i bäst av sju matcher om en SHL-plats.

Västervik ligger på plats tre, Pantern på plats fyra. Båda har 87 poäng, Västervik är nio mål bättre.

AIK har imponerande tio raka segrar och ligger på plats fem med 81 poäng.

– När AIK kommer på besök på onsdag ska vi göra allt för att sätta stopp för den fina sviten. Vår målsättning är så klart plats tre som betyder tre bonuspoäng och tre hemmamatcher i slutspelsserien, säger Axel Wemmenborn.

Grundseriefyran får två bonuspoäng och tre hemmamatcher. Femman får en bonuspoäng. Sexan, sjuan och åttan inga bonuspoäng.

Pantern vann på övertid

Pantern inledde klart bäst. Viktige backen Johan Björk dunkade efter 5.51 1-0 med ett slagskott.

När Pantern spelade power play kunde "Löven" kvittera mycket snyggt genom backen Stefan Andersson. Iskallt rundade han ett par Pantern-spelare för att sedan lika snyggt runda målvakten Tex Williamsson. Tid: 9.53.

– 1-1 gjorde att "Löven" fick energi. Onödig bjudning av oss, säger Axel Wemmenborn.

Hyllningen till Pantern

I andra perioden sköt Marcus Jonsson påpassligt 2-1. Han var totalt omarkerad.

Snabb replik från Pantern efter ett fint förspel av Patrik Blomberg. Emil Sandin sköt säkert 2-2 utan chans för målvakten Adam Werner.

I power play skickade Martin Janohls in 3-2 i power play.

Men "Löven" som är i stort poängbehov fixade 3-3 i power play. Axel Ottosson styrde snyggt in Stefan Anderssons skott. Pucken satt i nättaket.

"Löven" kom till Malmö Isstadion med sex raka bortasegrar.

– Jag tycker Pantern har ett spännande lag. Skridskostarka spelare som är jobbiga att möta. Har bra chanser att lyckas riktigt bra i slutspelsserien, säger "Lövens" tränare Joakim Fagervall.

"Löven" ligger för närvarande på negativ kval. En poäng efter Västerås på säker mark.

– Nu åker vi till Mora och tar poäng. Sedan har vi Västerås på hemmaplan i sista omgången. Vi ska undvika negativt kval, säger Joakim Fagervall.

Vilket drama - både i toppen och botten!