Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

NHL-intresse för KHK:s målvakt

Foto: Jan Wiriden
Foto: Stefan Nilsson

Linus Fernström håller som bäst på att göra sig hemmastadd i sin nya klubb Karlskrona HK.

Men för bara några dagar sedan ska, enligt uppgift, NHL-klubben Ottawa Senators visat intresse för den förre Frölundamålvakten.

En dröm, enligt honom själv.

– Det är kul att vara med på deras radar. Drömmen är att få åka över och spela i Nordamerika. Kommer chansen så kommer jag att ta den, säger Fernström.

Det såg länge ut som att det skulle bli en fjärde säsong i Frölundatröjan för Stenungsundskillen Linus Fernström. Parterna diskuterade kontrakt, men så plötsligt drog sig Frölunda ur.

Istället blev det SHL-nykomlingen Karlskrona som värvade Fernström, men ytterligare en klubb ska efter det ha visat intresse för den 27-årige målvakten.

Kommer ta chansen

Enligt uppgifter till Kvällsposten har nämligen NHL-laget Ottawa Senators hört sig för om Linus Fernström de senaste dagarna. I slutändan blev det inget av klubbens intresse, något som enligt Fernström ska ha berott på att klubben redan hade för många målvakter.

– Jag vill inte gå in på det så mycket, men en klubb visade intresse. Det blev inget för de hade redan en del målvakter i organisationen som de då hade behövt göra sig av med, säger Linus Fernström och fortsätter:

– Det är kul att vara med på deras radar. Drömmen är att få åka över och spela i Nordamerika. Kommer chansen så kommer jag att ta den. Det tror jag de flesta som spelar i SHL skulle göra.

Behöver peta Galbraith

Med Ottawa Senators ute ur leken kan Linus Fernström fokusera på sitt spel i Karlskrona. Det behöver han, för det är ingen lätt uppgift som väntar honom.

För att få tid mellan målstolparna behöver han peta bort KHK-profilen och kvalhjälten Patrick Galbraith som gjort stort avtryck i klubben. Fernström vägrar dock se sig som vare sig en första- eller andremålvakt.

– Vi startar från samma läge. Den som presterar bäst kommer att få spela. Det blir löjligt att prata om förste- och andremålvakt för det är alltid den som är bäst som får spela och det är rättvist så, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!