Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Otroligt sköna poäng i jakten på topp åtta"

Sebastian Dyk.Foto: Robbin Norgren / BILDBYRÅN

Pantern straffade Västerås.

– Första segern den här säsongen mot Västerås satt perfekt. Två otroligt sköna poäng i jakten på topp åtta i den här jämna och raffinerade ligan, säger Panterns assisterande tränare Fredrik Hallberg.

Huvudtränaren Håkan Åhlund fick matchdagen åka hem och bädda ner sig.

– Förkyld med feber. Bra att vi direkt kom igen efter förlusten i Mora som för övrigt är ett mycket bra lag, säger Håkan Åhlund.

Mora ligger på andra plats BIK Karlskoga toppar allsvenskan. Pantern ligger kvar på sjätte plats.

– Det blev ingen större hockeyunderhållning. Västerås är ett mycket svårspelat lag. Är också i stort poängbehov i botten av tabellen, säger Fredrik Hallberg.

Pantern blev i alla fall bättre och bättre och i tredje perioden var Pantern närmast trepoängaren. I slutet av perioden hade duktige backen Johan Björk ett tungt slagskott klockrent i ribban.

Dyk satte den i krysset

Pantern tog i andra perioden ledningen med 1-0 genom Sebastian Dyk. Det var i powerplay. Han klippte till direkt. Fint förspel av Johan Björk och Mattias Persson.

Eddie Davidsson satte 1-1 i andra perioden.

I förlängningen kom Johan Björk i friläge, men han hade inte marginalerna på sin sida.

När det blev straffavgörande satte Sebastian Dyk snyggt pucken i mål. Fin dragning och sedan satt pucken i ena krysset. Dennis Svensson straffmålade också.

Västerås missade sina två första och då betydde Sebastian Dyks straffmål bonuspoäng.

Hockeyallsvenskans fyra matcher slutade kryss vid full tid: AIK-Timrå 1-2, förlängning, Pantern-Västerås 2–1, straffar, Oskarshamn-Mora 2-3, straffar, Vita Hästen-Västervik 5-4, förlängning.