Foto: / BILDBYR¿N
 Foto: / BILDBYR¿N

Öster tappade poäng med en man mindre

Publicerad

Öster tappade viktiga poäng i toppstriden i superettan mot Gefle. 

Hemmalaget fick avsluta med tio man efter det sjunde (!) röda kortet den här säsongen. 

– Jag gör ingen stor sak av det. Jag är mest besviken på att vi tappade poäng sett till prestationen med en man mindre. Det var vi som gick för det ändå, säger tränaren Thomas Askebrand. 

Öster jagade femte raka segern när bottenkrigande Gefle kom på besök på lördagen. 

Och hemmalaget fick en bra start. 

I den 21:e matchminuten blåste domaren straff efter att Martin Rauschenberg fått David Johannesson passning på handen i straffområdet. 

En straff som Karl-Johan Lindblad förvaltade säkert mitt i målet till ledning med 1-0. 

Glädjen blev dock kortvarig. 

Bara två minuter senare replikerade Gelfe och Bajram Ajeti. 

Sju röda kort på 19 matcher 

Några mer mål fick åskådarna på Myresjöhus Arena inte se men den andra halvleken var inte händelselös för den delen. 

I den 67:e minuten drog Jonathan Drott på sig sitt andra gula kort under matchen och blev utvisad. 

Det är för övrigt Östers sjunde röda kort den här säsongen. 

– Vi har inte marginalerna på vår sida men det jämnar väl ut sig. Jag känner att de lika gärna kunde fått en utvisning om Martin Rauschenberg även fått något vid straffen, eftersom han senare under matchen fick ett gult, påpekar Thomas Askebrand.

Hur ser du på sju röda kort efter 19 omgångar? 

– Jag har inte lagt ner så jäkla mycket tankar på det. I våras var det mycket och då pratade vi om det. Nu känns det inte som en stor sak. 

Jagas av Helsingborg i tabellen

För bottenkrigande Gefle var det fjärde raka matchen utan förlust. 

Trots poängtappet ligger Öster kvar på tredje plats i tabellen men med en match mer spelad. Laget har elva poäng upp till serieledande Brommapojkarna och sju poäng upp till tvåan Dalkurd. Blott en poäng efter jagar Helsingborg. 

– Jag tänker inte främst på tabellen utan jag är mest besviken över att killarna inte får ta tre poäng som de kämpar sig till. 

Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag