Östers David Johannesson, här i matchen mot Falkenberg, gjorde ledningsmålet mot Åtvidaberg under lördagen. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Östers David Johannesson, här i matchen mot Falkenberg, gjorde ledningsmålet mot Åtvidaberg under lördagen.  Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Öster tappade poäng i händelserik match

Publicerad

Öster delade på poängen med Åtvidaberg i en händelserik match. 

Slutresultatet, 1-1, fastställdes på en kontroversiell straff. 

Samtidigt spelade Värnamo och Falkenberg oavgjort, också 1-1. 

Lördagens matcher i superettan bjöd inte på några större målkalas. 

Däremot var det inte händelsefattigt. 

I alla fall inte mellan Öster och Åtvidaberg. 

I första halvlek fick Åtvidabergs Samuel Holm rött kort efter att ha gått in för hårt i en närkamp med Sebastian Crona. Hemmalaget utnyttjade överläget redan innan paus när David Johannesson lobbade bollen snyggt över målvakten. 

Gästande Åtvidaberg skulle dock få med sig en poäng hem. Detta efter att domaren blåste straff efter en hörna, ett läge Simon Helg förvaltade till 1-1. 

Tungt poängtapp för Öster som kämpar för att hala på topplagen i superettan. Nu ligger laget på femte plats, fem poäng efter tvåan Dalkurd men med en match mer spelad. 

Sent kvitteringsmål för Falkenberg mot Värnamo

I Värnamo räddade Falkenberg poäng i allra sista stund. Det var närmare bestämt blott 17-årige Edi Sylisufaj som kvitterade till 1-1 på tilläggstid. Det var också Edi Sylisufajs första mål för säsongen i Falkenberg. 

Dessförinnan, i den 61:e matchminuten, hade Pär Cederqvist gett hemmalaget ledningen. 

I tabellen ligger Falkenberg på nionde plats och Värnamo på tionde plats, både på 17 poäng. 

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag