20-årige Victor Brattström i Timrå stängde dörren för Oskarshamn. Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
20-årige Victor Brattström i Timrå stängde dörren för Oskarshamn. Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Oskarshamn hade drömläget – missade stora toppchansen

Publicerad

Oskarshamn hade bäddat för hockeyfest.

Seriefinal, hemmarink och möjlighet att gå upp i topp i hockeyallsvenskan.

Det slutade med att Timrå tog alla poängen och reste hem som tabelletta.

Oskarshamn förlorade (1-2) mot Timrå för att hemmaspelarna inte presterade i samma klass som när man vunnit sex raka.

– Det här är en bra läxa för framtiden, ska vi vara med i toppen måste vi leva med att vi är laget alla vill slå. Då håller det inte att spela på 95 procent, alla måste upp på 100 procent,  säger IKO:s assisterande tränare Jens Gustafsson till Barometern. 

Gästerna tog ledningen (Vilmos Gallo) i första perioden och man skaffade även 0-2 (Johan Persson) efter 36 minuter.

Men Oskarshamn satt press och tryckte in reduceringen 1-2 efter 57 minuter. Tom Hedberg skickade in pucken, assisterad av Niklas Johansson och Viktor Löfstedt.

IKO plockade målvakten Wictor Ragnewall under slutminuterna för att jobba fram en kvittering inför 2 123 personer på läktarna.

Hemmalaget lyckades dock inte skapa det heta läget som kunde ha öppnat för 2-2 och en förlängning.

Ledningsmålet bortdömt

Snackisen kom i första perioden när Roope Ranta skickade in pucken bakom duktige Victor Brattström. Efter en lång videogranskning kom beskedet – domarna godkände inte målet.

Efter spelavbrottet tappade Oskarshamn rytmen samtidigt som Timrå lyfte och tog ledningen.

Men IKO fortsatte ösa på mot 20-årige Brattström. 32-16 i skott speglar övertaget på ett tydligt sätt.

Det räckte inte.

– Jag tycker att vi ger bort matchen. Vi är inte riktigt där, vi är två skär efter under i stort sett hela matchen, säger Jens Gustafsson till Barometern.

Nu väntar två bortamatcher för IKO – Södertälje på fredag och Västervik på söndag. Nästa fajt i Be-Ge Hockey Center är mot BIK Karlskroga på onsdag i nästa vecka.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag