Wayde van Niekerk vann OS-guld i Rio 2016. Nu kommer han till Malmö Games i augusti. Foto: NEWSPIX/REX/SHUTTERSTOCK
Wayde van Niekerk vann OS-guld i Rio 2016. Nu kommer han till Malmö Games i augusti. Foto: NEWSPIX/REX/SHUTTERSTOCK

OS-mästaren klar för Malmö Games

Publicerad

Världsrekordhållaren och OS-mästaren på 400 meter Wayde van Niekerk är klar för Malmö Games.

Friidrottsgalan räknar med att göra klart med ytterligare minst tre-fyra världsnamn till.

– Wayde van Niekerk är den första av de världsnamn vi välkomnar till Malmö Games, säger Daniel Wessfeldt, Meeting Director.

Den 18 augusti avgörs friidrottsgalan Malmö Games i Malmö.

Nu presenterar tävlingsledningen det första stjärnnamnet, OS- och världsmästaren Wayde van Niekerk.

Den sydafrikanske 400-meterslöparen slog Michael Johnsons gamla världsrekord i OS i Rio i förra sommaren när han sprang på 43.03. Han blev också den ende sprintern som lyckats vinna guld i OS på 400 meter från bana åtta i finalen. 2015 vann van Niekerk VM-guld i Peking.

Malmö Games blir tillsammans med Zürich den enda tävlingen i Europa van Niekerk springer efter sommarens VM i London.

– Wayde van Niekerk är den första av de världsnamn vi välkomnar till Malmö Games, säger Daniel Wessfeldt, Meeting Director i ett pressmeddelande.

Malmö Games har stora planer för årets tävling och räknar med att fylla startfältet med ytterligare ett par högklassiga namn.

– Nu arbetar vi med att kontraktera flera friidrottsstjärnor och räknar med att minst tre, fyra världsnamn till blir klara under den närmaste månaden, säger Daniel Wessfeldt.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag