Ett av Sveriges stora OS-hopp, Ludwig Svennerstål, vässar formen i Falsterbo inför årets viktigaste veckor – OS i Rio. Foto: Press
Ett av Sveriges stora OS-hopp, Ludwig Svennerstål, vässar formen i Falsterbo inför årets viktigaste veckor – OS i Rio. Foto: Press

OS-hoppet i Falsterbo för att vässa formen

Publicerad

Ett av Sveriges stora OS-hopp, Ludwig Svennerstål, vässar formen i Falsterbo inför årets viktigaste veckor – OS i Rio.

– Det är tävlingen som spelar roll, den man tränar emot, säger 26-åringen.

Den svenske förbundskaptenen Staffan Lidbeck kallade sina ryttare till ett obligatoriskt test i Falsterbo under måndagen.

Dressyr- och hoppningsprov under tävlingsmässiga förhållanden, allt för att få de maximala förberedelserna under kontroll inför OS i Rio.

Ett av de mest givna namnen på plats var Ludwig Svennerstål.

– Det gick okej i dag. Dressyren är min hästs svaga sida. Jag har inte tränat med henne så mycket under dressyrprogrammet så det blev någon miss, men det är en working process, säger han.

"Var extremt bra"

Ludwig Svennerstål anlände till Falsterbo två veckor efter att ha vunnit den internationella stortävlingen i polska Strezegom.

– Jag tycker att det känns bra. Min senaste tävling var extremt bra. Jag har tre bra hästar redo.

26-åringens plats bland de fyra i OS-truppen är så gott som given. Även om den slutgiltiga truppen inte meddelas förrän 14-15 juli.

– Falsterbo är ett väldigt bra genrep som till viss mån handlar om att bli uttagen men för mig handlar det mer om att komma fram till hur jag ska prestera i OS, hur jag ska kunna prestera som bäst. Därför är vi här i Falsterbo, för att vässa formen.

Vad känns annorlunda för dig när OS väntar runt hörnet?

– Det är stor skillnad. Det är tävlingen som spelar roll, den man tränar emot. Tävlingen som alla, oavsett vilken sport man håller på med, har som mål i livet. Alla kan relatera till OS. Alla atleter drömmer om OS, den tävlingen, vart fjärde år, är absolut viktigast. Det står oerhört mycket på spel.

Sara Algotsson imponerar

Under resten av veckan väntar banhoppning på den stora banan och vidare förberedelser för Ludwig Svennerstål innan han återvänder till sin bas i sydvästra England för en internationell stortävling i helgen.

– Det känns som det perfekta upplägget för att förbereda mig. Jag trivs väldigt bra där, det har varit min bas i över sex år. England är fälttävlans mecka.

Under fälttävlanslandslagets genrep på dressyrbanan imponerade Anna Nilsson och Sara Algotsson Ostholt.

Sara Algotsson Ostholt tävlar för Kalmarklubben Udden och tog silver både på OS i London 2012 och på EM i Malmö 2013.

Johan Åkesson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag