Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

OS-guldmedaljören köper sydsvensk häst

Alexander Zetterman (här på hästen Zidanen) har, tillsammans med Karlshamnsbon Mats Håkansson sålt lovande åttaåringen Fia Colado till världsfyran Kevin Staut. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

OS-guldmedaljören Kevin Staut kan ha hittat sin nästa stjärnhäst i Sverige.

Världsfyran har köpt Alexander Zetterman och Mats Håkanssons åttaåring Fia Colada.

– Att en häst säljs till en ryttare av den kalibern är ett erkännande, säger Karlshamnsbon Mats Håkansson till Ridsport.

För två år sedan köpte Mats Håkansson och svenske ryttaren Alexander Zetterman den då sexåriga Fia Colada i Belgien.

Zetterman, som tidigare tävlade för Sölvesborgs RK, har främst tävlat med Fia Colada utomlands. Men nu har hästen sålts – till världsryttaren Kevin Staut.

Den franske världsfyran Staut har ett OS-lagguld och EM-guld på meritlistan och har tidigare 

– Vi visste att hon var en bra häst när vi köpte henne i Belgien som 6-åring och sedan har hon bara bekräftat det. Det ska bli jätteroligt att se vad som händer framöver, säger Mats Håkansson till Ridsport.

Sålde Sundance 2016

2016 sålde Mats Håkansson Sundance, som då rankades som Sveriges främsta hopphäst i sin ålderskategori, till en OS-mästare i USA, skriver Blekingesport.

– Jag har sysslat med allt inom ridsporten, från att ha ridit själv till att vara ponnyförälder. Nu har jag en annan roll som hästägare. Säljs en häst får jag hitta någon annan. Jag har andra yngre hästar, men letar mer eller mindre hela tiden efter nya talanger, sa han till Blekingesport då.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!