Alexander Zetterman (här på hästen Zidanen) har, tillsammans med Karlshamnsbon Mats Håkansson sålt lovande åttaåringen Fia Colado till världsfyran Kevin Staut. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Alexander Zetterman (här på hästen Zidanen) har, tillsammans med Karlshamnsbon Mats Håkansson sålt lovande åttaåringen Fia Colado till världsfyran Kevin Staut. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

OS-guldmedaljören köper sydsvensk häst

Publicerad

OS-guldmedaljören Kevin Staut kan ha hittat sin nästa stjärnhäst i Sverige.

Världsfyran har köpt Alexander Zetterman och Mats Håkanssons åttaåring Fia Colada.

– Att en häst säljs till en ryttare av den kalibern är ett erkännande, säger Karlshamnsbon Mats Håkansson till Ridsport.

För två år sedan köpte Mats Håkansson och svenske ryttaren Alexander Zetterman den då sexåriga Fia Colada i Belgien.

Zetterman, som tidigare tävlade för Sölvesborgs RK, har främst tävlat med Fia Colada utomlands. Men nu har hästen sålts – till världsryttaren Kevin Staut.

Den franske världsfyran Staut har ett OS-lagguld och EM-guld på meritlistan och har tidigare 

– Vi visste att hon var en bra häst när vi köpte henne i Belgien som 6-åring och sedan har hon bara bekräftat det. Det ska bli jätteroligt att se vad som händer framöver, säger Mats Håkansson till Ridsport.

Sålde Sundance 2016

2016 sålde Mats Håkansson Sundance, som då rankades som Sveriges främsta hopphäst i sin ålderskategori, till en OS-mästare i USA, skriver Blekingesport.

– Jag har sysslat med allt inom ridsporten, från att ha ridit själv till att vara ponnyförälder. Nu har jag en annan roll som hästägare. Säljs en häst får jag hitta någon annan. Jag har andra yngre hästar, men letar mer eller mindre hela tiden efter nya talanger, sa han till Blekingesport då.

Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag