Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nykomlingens drag: Kan värva från storklubbarna

Nykomlingen Halmstads tränare Jan Jönsson har kontakt med FC Köpenhamn och Arsenal i jakten på förstärkningarFoto: LUDVIG THUNMAN/BILDBYRÅN
Marcus Mathisen värvades från FC Köpenhamn och har varit en stor succé i Halmstad.Foto: MATHILDA AHLBERG/BILDBYRÅN
Japanske anfallaren Kosuke Kinoshita har, enligt uppgift, skrivit på sitt HBK-kontrakt efter lite pappersstrul.Foto: Fredrik Jonsson

Japanske anfallaren Kosuke Kinoshita ska ha skrivit på sitt kontrakt.

Men i övrigt avvaktar Halmstads BK till efter sitt träningsläger i Spanien med värvningar.

Samtidigt berättar tränaren Jan Jönsson att han har en levande dialog med både FC Köpenhamn och Arsenal om eventuella värvningar.

–  Jag var över hos Arsenal i december och har koll på några som är där. Det är i så fall några yngre som skulle kunna vara aktuella, säger Jan Jönsson.

Enligt uppgifter till Kvällsposten har nu den japanske anfallaren Kosuke Kinoshita, efter visst pappersstrul, skrivit på sitt kontrakt med Halmstads BK.

När den allsvenska nykomlingen åker till spanska Salou på träningsläger under onsdagen är även den holländske provspelaren Andre Ntambue med.

I övrigt avvaktar Halmstad, som helst vill förstärka med två etablerade värvningar till, fler nyförvärv till efter träningslägret.

Anledningen stavas primärt ekonomi.

– Vi är inte helt klara med budget. Det är delvis därför det dröjer. Vi har ett par förstärkningar som vi tänker oss ska spetsa truppen, men delvis vill vi bli kloka på oss själva och delvis är vi inte helt klara med ekonomiska situationen sen förra året, säger Jan Jönsson.

Han räknar med att bilden ska klarna under lägret, även kring provspelaren Ntambue, och att man ska kunna förstärka därefter.

Är det en ytterback och anfallare ni letar efter?

– Det kan det vara. Om det är en ytterback eller någon som tar ett steg upp i banan så kan det vara det vi tittar på. Och anfallare.

God kontakt

I jakt på spelare som kan spetsa till nykomlingen kan Halmstad återigen vända sig till FC Köpenhamn – eller engelska storklubben Arsenal.

Sommarvärvningen Marcus Mathisen kom gratis till HBK från FCK och han blev en succé i fjol. Inte minst efter sina avgörande mål i det allsvenska kvalet mot Helsingborg.

Jan Jönsson har väldigt god kontakt med FCK:s tränare Ståle Solbakken och det kan bli aktuellt att försöka fynda igen bland spelare som inte platsar i den danska storklubben.

– Ja, jag är väl i dialog med honom om det skulle vara så. Det är inte omöjligt. Men jag har inget namn utan det är en bra kontakt om det finns något som passar båda, säger Jönsson.

Besökte Arsenal

Han har även en god relation till Arsenals manager Arsene Wenger sedan tiden i Japan och brukar besöka klubben och se träningar och match en gång per år. 

Det är lite mer av ett långskott då engelska klubbar helst placerar sina utlånade spelare i Storbritannien och det handlar förstås inte om A-lagsspelare, men Jönsson har ställt frågan till Wenger.

– Ja, jag var över där i december och har koll på några som är där. Det är i så fall några yngre som skulle kunna vara aktuella, berättar han.

– Då är de någonstans mellan 18-21 år. De som är rutinerade och behöver speltid är det ingen realism i.

Är de på en nivå att de kan lyfta er?

– Lite beroende på vem det är kan det vara det.

När hade ni senast dialog med Arsenal?

– Angående det för ett par veckor sedan.

 

Läs mer sydsvensk fotboll i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.