Nyförvärvet från Hammarby Linus Hallenius är tillgänglig för spel mot Halmstad. Foto: Linda CarlssonNyförvärvet från Hammarby Linus Hallenius är tillgänglig för spel mot Halmstad. Foto: Linda Carlsson
Nyförvärvet från Hammarby Linus Hallenius är tillgänglig för spel mot Halmstad. Foto: Linda Carlsson
Henrik Larsson öppnar för anfallare i matchen mot Halmstad. Foto: Avdo BilkanovicHenrik Larsson öppnar för anfallare i matchen mot Halmstad. Foto: Avdo Bilkanovic
Henrik Larsson öppnar för anfallare i matchen mot Halmstad. Foto: Avdo Bilkanovic

Nyförvärven uttagna i truppen mot Halmstad

Publicerad

En anfallare ut och två in.

Helsingborgs anfallsförvärv är båda uttagna i den trupp som ska möta Halmstad.

– Matthew är redo för att få speltid. Linus har varit i full gång här så han är också redo att vara i spel, säger Henrik Larsson i ett pressmeddelande.

Helsingborg har presenterat två anfallsförvärv under försäsongen. Linus Hallenius i onsdags och Matthew Rusike anslöt från Halmstad i förra veckan.

Nu kan båda göra debut i HIF-tröjan när laget tar emot Halmstad i säsongens första träningsmatch på hemmaplan.

I matchen mot Öster utgick Mikael Dahlberg skadad – vilket öppnar upp för någon av anfallarna.

– Matthew (Rusike) var här redan förra veckan, men jag ville inte att han skulle spela eftersom vi inte riktigt hade koll på vad han gjort. Nu har vi tittat på hur han tränat och pratat med honom och ser att han är redo för speltid.

– Linus (Hallenius) har varit i full gång. Han är också redo för att vara i spel, säger Henrik Larsson i ett pressmeddelande.

Färre byten

I den första matchen för säsongen förlorade HIF med 2-0 på bortaplan mot Öster.

Nu hoppas Henrik Larsson att laget presterar betydligt bättre spelmässigt.

– Jag vill att vi är bättre överlag under 90 minuter än vad vi var mot Öster senast. Tittar man på fram till minut 60 gör jag inga byten förutom Dahlberg som var skadad. Denna gång blir det lite mer speltid för de som startar jämfört med förra matchen. Då vill jag att vi skapar mer, säger Henrik Larsson i pressmeddelandet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag