Matthew Rusike Foto: Krister AnderssonMatthew Rusike Foto: Krister Andersson
Matthew Rusike Foto: Krister Andersson
Linus Hallenius Foto: Linda CarlssonLinus Hallenius Foto: Linda Carlsson
Linus Hallenius Foto: Linda Carlsson

Nyförvärven gjorde succé direkt i HIF

Publicerad

Två nya anfallare. Två mål.

Helsingborgs IF krossade Halmstad BK med 3-0 (2-0) på Olympiafältet efter mål av Jordan Larsson och nyförvärven Matthew Rusike och Linus Hallenius.

- Jo, det var en bra träff, säger Hallenius efter debutsegern.

Efter förlusten mot Öster i årets första match ville Henrik Larsson se ett aggressivt HIF skapa målchanser. Och kanske kunde hemmalaget ha skapat mer men managern åker nog till klubbens träningsläger i Spanien med en känsla av att hans lag den senaste veckan gått från att se ut som ett superettanlag till att visa allsvensk kvalitet.

Efter 12 minuter mot Halmstad BK gjorde Jordan Larsson 1-0 på en målvaktsretur. Nyförvärvet Matthew Rusike, från just HBK, sköt ett tungt skott som Stojan Lukic inte kunde hålla och Larsson var snabbast på returen och tryckte in årets första mål för honom själv och HIF.

Mönsteranfall

Strax före paus presenterade Rusike själv sig för sin nya publik. Och HIF också för den delen för det var ett mönsteranfall. Jordan Larsson och Johan Mårtensson kombinerade sig fram och Mårtensson hittade med en lysande framspelning till Rusike som placerade in 2-0.

- Jag är anfallare och ska göra mål. Skönt att sätta dit en direkt, säger anfallaren.

Han har bara gjort ett par träningspass med sin nya klubb men har redan hittat rätt med Jordan Larsson.

- Vi matchade direkt. Vi har kommit bra överens, vi är lika som personer. Han är en avslappnad kille, jag är en avslappnad kille.

Hallenius med drömmål

Till den andra halvleken ersattes Rusike av ett annat nyförvärv, Linus Hallenius från Hammarby. Efter fyra minuter på planen hade han presenterat sig. Bara minuten på plan fick han ett läge när HIf kontrade men kom inte till avslut. Minuten senare fick han bollen 25 meter från målet, vände upp och dunkade stenhårt in HIF:s tredje mål för dagen.

- Jo, det var en bra träff. Framför allt var det ett fint anfall till vårt andra mål. Men det var viktigt att göra mål och att hålla nollan också, säger HIF:s nya anfallare.

Tre anfallare, som gör tre mål, men brukar bara finnas plats för två i Henrik Larssons lag?

- Jo men säsongen är lång. Det var viktigt för oss att komma i gång och göra mål. Under säsongen kommer alla att behövas. Nu är det iväg på träningsläger och fortsätta jobba vidare med det som tränaren vill att vi ska göra.

HBK var inte med

I början av andra fick HIF som mest utdelning och skapade som mest. Halmstads tränare Janne Jönsson kände att hans spelare vek ner sig i början av den andra.

- Då släppte vi till, vi låg inte tajt nog. Annars tycker jag att vi inte skapar så mycket mindre över hela matchen.

Jönssons nya anfallspar Fredrik Olsson och Alexander Ruud Tveter hoppas han mycket på.

- De ska få tid på sig. Fredrik kom till tre bra målchanser. Han kommer att bidra med mycket.

 

Johan Åkesson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag