Ardian Gashi, Helsingborgs IF. Foto: Petter Arvidson
Ardian Gashi, Helsingborgs IF. Foto: Petter Arvidson

Nyckelspelaren Gashi kan försvinna från HIF

Publicerad

HIF:s ekonomi svajar.

2013 gick man back med sju miljoner kronor.

Nu kan klubben sälja nyckelspelaren Ardian Gashi.

– Det är väl sällan något varar för evigt, säger Gashi till hd.se.

HIF:s har det tungt ekonomsikt. Samtidigt rapporterar Helsingborgs Dagblad att norska klubbar visat intresse för lagets spelmotor Ardian Gashi var kontrakt går ut efter säsongen 2014.

Kvällsposten har ringt upp klubbdirektören Paul Myllenberg.

– När man ser till Gashi så är det precis som alla andra spelare. Kommer det ett bud så ser vi först till om det är marknadsmässigt, sedan diskuterar vi med spelare och den intresserade klubben.

Ersättaren på gång

Halmstads ex-HIF:are Andreas Landgren har tidigare gått ut i media och sagt att han för diskussioner med HIF. Det spekuleras i att han ska ersätta Gashi - något som skulle spara HIF en ansenlig summa pengar.

– Det är givetvis så att rörelse på något håll påverkar i den andra änden. Lämnar någon, så kommer kanske någon annan in och vise versa, säger Myllenberg till Kvällsposten och tillägger:

– Landgren är ett eget case. Han har berättat att vi har fört samtal, men mer än så är det inte just nu. Vi har inte förhandlat om något.

"Tvungna att anpassa"

När Kvällsposten pratar med Myllenberg är klubbdirektören tydlig med att det främst är på personal- och kostnadssidan som HIF har börjat, och kommer att fortsätta, skära ner under 2014.

– Det finns ett antal personer vars kontrakt har gått ut eller är utgående där vi väljer att inte förlänga. Vi är tvungna att anpassa oss efter vår ekonomiska kostym inför och under 2014.

Men hur kommer budgeten att påverka det sportsliga under 2014?

– Vår avsikt är att inte bli svagare sportsligt. Däremot så tror jag att man kan komma att se fler egna produkter i HIF framöver. Vi har många egna talanger som blivit ett år äldre, vi har en U 17-landslagskapten i Elias Andersson och ett namn i Gustaf Jansson som vi tror mycket på. Jag skulle säga att det blir de äldre som utsätter de yngre för konkurrens snarare än tvärtom, säger Myllenberg och tillägger efter en kort paus:

– Vi kommer att ha en trupp med yngre medelålder 2014 än 2013.

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag