Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nyckelmatch direkt för IFK Kristianstad

IFK Kristianstad får möta Zagreb i Champions League-premiären.Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

IFK Kristianstad får en nyckelmatch i Champions League-premiären.

Svenska mästarna inleder mot RK Zagreb – som knep slutspelsplatsen precis före IFK senast.

– Möter vi Zagreb är det upp till bevis direkt. Vi slog dem rätt komfortabelt hemma i fjol, säger IFK Kristianstads sportchef Jesper Larsson till Kristianstadsbladet.

IFK Kristianstad var en poäng ifrån att ta sig vidare från Champions Leagues gruppspel i fjol.

I höst tar man ny sats och när spelschemat presenterades på turneringens officiella hemsida visade det sig att det blir en nyckelmatch direkt.

IFK Kristianstad inleder gruppspelet hemma mot kroatiska RK Zagreb, det lag som slutade poängen före IFK i fjol.

– Jag visste inte att det hade kommit ut något officiellt, vi har fått ett inofficiellt schema. Stämmer det att vi möter Zagreb är det upp till bevis direkt. Vi slog dem rätt komfortabelt hemma i fjol, säger IFK Kristianstads sportchef Jesper Larsson.

”En häftig start”

Efter den matchen väntar en svår bortamatch mot FC Barcelona innan tidigare IFK-stjärnan Jerry Tollbring återvänder till Kristianstad Arena med sitt nya lag Rhein-Neckar Löwen.

– Det är en häftig start. På förhand har vi goda chanser att besegra Zagreb. Barcelona borta blir naturligtvis tufft. Jerry Tollbring kommer inte hinna vara borta speciellt länge, säger Jesper Larsson till Kristianstadsbladet.

Matchen mot Zagreb ska spelas mellan den 13 och 17 september. Vilket datum det blir bestämmer av hemmalaget. Matchen mot Barcelona ska spelas den 20-24 september och Rhein-Neckar Löwen den 4-8 oktober.