Filip Helander. Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån
Filip Helander. Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Nya skadeproblem för MFF - bröt träningen

Publicerad

MALMÖ. Frånvarokaoset i Malmö FF fortsätter.

På fredagens träning fick Filip Helander en ny vridning i sin skadade vrist.

– Alternativet till Filip är Markus Halsti och honom vill vi helst spara till matchen mot Atletico Madrid på onsdag, säger MFF:s tränare Åge Hareide.

Allsvensk toppmatch på Swedbank stadion mot Elfsborg, 13.00 på lördagen.

Men där Elfsborg spelar för att en plats i Europa nästa år spelar Malmö FF för att komma så starka som möjligt till matchen borta mot Atletico Madrid i Champions League på onsdag.

När MFF på fredagens tränade inför matchen mot Elfsborg var Johan Hammar enda mittback i fullt spelduglig skick.

Filip Helander, som missade U21-landslagets kvalbragd mot Frankrike på grund av vristproblem, inledde träningen men avbröt efter en ny fotvricking.

– Vi har därför tagit ut 19 man till matchen och får se under lördagsförmiddagen hur läget är, säger Åge Hareide som på träningen ersatte Helander med Markus Halsti som har fortsatta problem med sina ljumskar.

Saknar direkta alternativ

Den ursprungliga planen var att låta Halsti vila men med Alexander Blomqvist fotskadad och Erik Johansson både avstängd och småskadad saknas direkta alternativ.

Helt klart är att Isaac Kiese Thelin, efter de två U21-kvalmatcherna, får inleda på bänken.

I Kiese Thelins frånvaro flyttades under träningen Emil Forsberg upp bredvid Markus Rosenberg, medan Ricardinho blev vänsterytter framför Pa Konate.

Utöver frånvarobesvären väntar en mental utmaning för MFF som resultatmässigt inte har någonting att spela för, bara fyra dagar innan en ödesmatch i Champions League.

– Vi ska piska i gång spelarna. Det är viktigt för oss att fortsätta hålla nivå och prestera som vi vill, för vi har matcher framför oss där den nivån kommer att betyda mycket för oss, säger Åge Hareide.

Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag