Ebba Wieder missar supercup-mötet Foto: Mathilda Ahlberg
Ebba Wieder missar supercup-mötet Foto: Mathilda Ahlberg

Nya återbud inför Supercup-matchen

Publicerad

Skador och sjukdomar har präglat FC Rosengårds säsongsuppladdning.

Ebba Wieder och Sara Björk Gunnarsson är sjuka och missar onsdagens Supercup-match mot Linköping.

– Skador kommer aldrig på en bra tidpunkt, säger tränaren Jack Majgaard Jensen.

Amanda Ilestedt, Sofie Junge Pedersen och Zecira Musovic finns redan på skadelistan. Nu står det klart att Ebba Wieder och Sara Björk Gunnarsdottir också med största sannolikhet missar Supercup-matchen, mellan liga- och cupsegraren.

Gunnarsdottir var nedbäddad sjuk redan på morgonen och Wieder tvingades avbryta tisdagens träning.

– Det är klart att vi saknar en del spelare centralt i plan, men jag tror ändå att vi är starka. Jag tror ändå att vi kan få ett bra lag på benen och att vi kan göra en bra match. Linköping är ett bra lag och vi kommer få en match med bra tempo, säger Majgaard Jensen – som inte är helt tillfreds med hur försäsongen sett ut rent skademässigt.

– Det har varit tråkigt. Skador kommer aldrig på en bra tidpunkt, men jag har dem hellre på försäsongen än när vi ska spela om poäng. Det viktigaste är att vi kan vara redo när vi möter Frankfurt.

Då hoppas tränaren ha flera av sina nyckelkuggar tillbaka.

Ska vara redo nästa vecka

Nästa vecka väntar nämligen en än större batalj än onsdagens. Då gästar tyskorna Malmö IP för kvartsfinal i Champions League.

Oavsett om det blir Erin McLeod eller Sofia Lundgren, så kommer målvakten att göra tävlingsdebut mot Linköping. Håller McLeods knä så är hon förstavalet när Supercupen avgörs för sista gången.

Fotbollförbundet har valt att lägga ner evenemanget.

– För oss är det i alla fall en viktig match, avslutar Majgaard Jensen.

Så startar FC Rosengård mot Linköping;

Erin McLeod – Lina Nilsson, Emma Berglund, Anita Asante, Alexandra Riley – Lieke Martens, Katrin Schmidt, Ella Masar, Marta – Gaëlle Enganamouit, Natasa Andonova.

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag