Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny stjärnvärvning: Finsk landslagsback ansluter

Foto: @Ville Vuorinen

Först Tiltu Siltanen.

Nu har Malmö FBC gjort klart med en ny klassvärvning från Finland.

Silja Eskelinen, 26, ansluter från mästarlaget SB-Pro.

– Hon har ett stort driv att komma till Sverige för att spela i världens bästa liga, säger huvudtränaren Mikael Jeppsson.

Malmö FBC var det stora succélaget i innebandyns SSL den gångna säsongen.

I stället för att sin vana trogen fajtas runt slutspelsstrecket slutade de som klar femma i grundserien med häng på fjärdeplatsen.

Och klubben verkar ha fått sug efter mer.

I förra veckan presenterade den finska landslagsmålvakten Tiltu Siltanen.

En värvning som de nu följer upp med Silja Eskelinen.

Silja Eskelinen klar för Malmö FBC

En allroundskicklig 26-åring, som kan spela både back och forward, och som kommer närmast från finska mästarlaget SB-Pro. Det blev 18 poäng den gångna säsongen, men framför allt imponerade hennes plus/minus-statistik där hon var bäst i serien med sina +31. Till Malmö kommer hon användas främst som back.

– Ytterligare en internationell högoktanig värvning! En spelare som är noggrant rekryterad inte bara för sin innebandykompetens utan även för sitt driv, målmedvetenhet och professionalitet, säger sportchefen Mats-Ola Nimgård.

Silja Eskelinen har två VM-slutspel (2015 och 2017) på meritlistan och har även spelat tre Champions Cup.

– Det är ingen duvunge vi får in i Silja utan en internationellt erfaren spelare. Samtidigt en oerhört ödmjuk tjej som har ett stort driv att komma till Sverige för att spela i världens bästa liga, säger tränaren Mikael Jeppsson.

Malmö FBC har sedan tidigare schweiziska landslagsstjärnan Andrea Gämperli, tjeckiska diton Tereza Urbankova och danska diton Cecilia Di Nardo i truppen.

På förlustkontot under årets silly season finns Frida Mainz Olsson. Trots 30 poäng den gångna säsongen har 21-åringen valt att lägga klubben på hyllan.