Ny rumpbild - då blir det krismöte i klubben

Nya bilden.
Foto: Instagram.
Gamla bilden.
Foto: Instagram.

Bröndbys damlag firade dubbeln – och publicerade en ny avklädd bild på Instagram.

Enligt danska tidningen Ekstrabladet har det fått klubbledningen att kalla till krismöte med spelarna.

– Det rör oss inte – i Bröndby gör vi vad som passar oss, ska landslagsspelaren Theresa Nielsen skämtsamt skrivit till bilden – som hon snabbt fick radera.

Bröndby avslutade säsongen med en 3–2-förlust hemma mot Fortuna Hjörring i helgen, men hade ändå all anledning att fira efter att ha tagit hem dubbeln, både ligan och den danska pokalcupen.

Under firandet passade några av spelarna på att ta en bild där landslagsspelaren Nanna Christiansen sitter på golvet och dricker öl samtidigt som tre lagkamrater står runt henne och visar baken.

Bilden publicerade högerbacken Theresa Nielsen på sitt Instagramkonto med den skämtsamma bildtexten: "Vi er røv ligeglade - I Brøndby gør vi, hvad der passer os. Vinder af The Double" (Ungefär: Det rör oss inte – i Bröndby gör vi vad som passar oss. Vinnare av the double."

"Hamnat på framsidorna"

Enligt Ekstrabladet fick Nielsen order om att ta bort den lite väl nakna bilden snabbt, men innan hon hann göra det hade bilden redan spridits i sociala medier.

Det är inte första gången som Bröndbys damlag lägger upp en lättklädd bild från omklädningsrummet.

Så sent som i november firade man sin utökade serieledning och kvalifikation till Champions Leagues kvartsfinalspel med en bild på Instagram där flera spelare poserade halvnakna till sina matchtröjor.

– Den har blivit vilt omtalad. I Sverige får damfotbollen mycket mer medieuppmärksamhet än i Danmark. Men nu har vi plötsligt hamnat på framsidorna hos Ekstrabladet, BT och andra tidningar. Vi har fått väldigt starka reaktioner. Och det tycker vi bara är väldigt roligt, sa Theresa Nielsen då.

Kritik från Rosengård

Tilltaget fick en del kritik från bland andra FC Rosengårds klubbdirektör Klas Tjebbes.

– Det tar bort fokus från den sportsliga framgången och det är väldigt korkat, sa Klas Tjebbes till Kvällsposten.

Enligt Ekstrabladets uppgifter så har flera personer i damlagets ledning tröttnat på de avklädda bilderna. Därför ska spelarna kallas till ett krismöte under måndagen där det förväntas komma tuffare regler kring vad lagets spelare får publicera på sociala medier.