Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ny kalldusch för HBK – som bröt måltorkan

Kosuke Kinoshita bröt Halmstads mer än nio timmar långa måltorka, men HBK föll ändå mot Hammarby med 2–1. Foto: KRISTER ANDERSSON

Två billiga mål bakåt efter elva minuter.

Då räckte det inte att inhopparen Kosuke Kinoshita till slut bröt Halmstads mer än nio timmar långa måltorka med sitt första mål i Sverige.

– Vi behöver göra mer för vi behöver tre poäng, säger japanen efter 2–1-förlusten mot Hammarby.

Halmstads BK har det fortsatt trögt i allsvenskan.

Det blev inte lättare när man, efter svagt försvarsspel, hamnade i ett 0–2-underläge redan efter elva minuter hemma mot Hammarby.

Jiloan Hamad chippade in 1–0 över utrusande målvakten Isak Pettersson när Marcus Mathisen inte fick bort bollen. Kort därpå nickade Björn Paulsen ner en höjdboll till Hamad som tog emot bollen på bröstet och hittade närmaste hörnet.

– De har kanske två chanser och gör två mål. Vi har lite otur, men vi måste vara starkare i straffområdet i vårt försvarsspel, säger Halmstads anfallare Kosuke Kinoshita.

– Vi har stora och bra försvarare, men vi är lite utsträckta. Vi säger alltid att vi ska hålla oss kompakta, men ibland är det svårt att göra.

Första målet i Sverige

Nyförvärvet fick för andra matchen i rad börja på bänken, men byttes in i den 81:a minuten i andra halvlek när HBK jagade en reducering.

I den 86:e minuten tog Kinoshita med sig bollen in i straffområdet och sköt distinkt in 1–2.

Samtidigt bröt han Halmstad måltorka som då varat i nio timmar och nio minuter.

– Jag är så klart glad att jag gör mitt första mål i svenska ligan, men vi behöver göra mer för vi behöver tre poäng. Men för mig är det bra för självförtroendet. Nästa match kanske jag blir bättre. Men vi måste göra mer som lag, säger Kinoshita.

Förväntningarna runt HBK har varit stora på den japanske anfallaren som dock haft det tungt på slutet.

– Efter mitt röda kort (mot Jönköping) blev inte min rytm så bra, jag var inte så bra. Kanske var det mentalt. Jag pratade mycket med tränarna. Sen bestämde tränarna att jag skulle sitta på bänken och det kan jag inte säga något om.

”Behöver mer självförtroende”

Kan målet leda till att du får starta igen i nästa match?

– Om jag får starta kan jag jobba hårt och hjälpa laget, säger Kosuke Kinoshita.

Trots den utsatta situationen i tabellen och den långa måltorkan som varit tror Kinoshita på att kvaliteten finns i Halmstad.

– Vi gjorde inte mål på fem matcher, det är ett problem, men vi har kvalitet, vi har bra kvalitet i laget. Men vi behöver mer självförtroende tror jag.

 

Läs mer om allsvenskan i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!