Foto: Charlotte Nilsson/TtFoto: Charlotte Nilsson/Tt
 Foto: Charlotte Nilsson/Tt
Foto: Charlotte Nilsson/TtFoto: Charlotte Nilsson/Tt
 Foto: Charlotte Nilsson/Tt

Ny förlust för Kalmar – kan åka ur allsvenskan

Publicerad

Kalmars allsvenska kontrakt är hotat efter 0-3 mot Djurgården.

Sam Johnson, Kerim Mrabti och Jesper Karlström sänkte hemmalaget med varsina mål.

Kalmar fortsätter ha svårt mot Stockholmslag.

Under lördagen misslyckades Peter Swärdhs mannar för åttonde matchen i rad att slå ett lag från 08-regionen, när Djurgården vann på Guldfågeln arena med 3-0.

Mittbacken Nenad Djordjevic var olycksgubbe vid målen, som båda två kom på hörna: Sam Johnson tryckte in det första målet när Djordjevic försökte blockera undan på bollen.

Och i andra halvlek smet Kerim Mrabti förbi samme mittback på bortre stolpen och petade in 2-0.

Fem poäng till kvalstrecket

Kalmar flyttade fram positionerna i andra halvlek och hade flera bud på mål – bland annat en boll i insidan av stolpen som Kenneth Höie lyckades rädda till slut. Djurgårdsmålvakten gjorde för övrigt sin 100:e match i allsvenskan och har ännu inte missat en minuts spel sedan han kom till Djurgården 2012.

Matchen slutade 3-0 efter att Jesper Karlström kontrade in det sista målet på stopptid. Det allsvenska kontraktet är ännu inte säkrat för Kalmar, som i och med förlusten endast är fem poäng före Falkenberg på kvalplats.

Djurgården, å sin sida, befäster sitt grepp om sjätteplatsen men får svårt att nå Europaplatserna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag