Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ny ekonomisk kris – KHK kallar till medlemsmöte

Mattias Karlsson erkänner att han är orolig efter att Karlskrona HK på nytt har ekonomiska problem.
Foto: JONAS LJUNGDAHL/BILDBYRÅN
Publikintäkterna på Karlskronas hemmamatcher har varit mindre än budgeterat.
Foto: MAGNUS LEJHALL/BILDBYRÅN
Klubbdirektören Rolf Lindberg under ombyggnaden av hemmaarenan.
Foto: JONAS GUSTAFSSON/BILDBYRÅN

Karlskrona HK sladdar i SHL och är på nytt i en pressad ekonomisk situation.

Klubben kunde inte betala in spelarnas pensioner i december – nu kallar man till ett informationsmöte för klubbens medlemmar.

– Vi har gjort en missräkning på intäktssidan, säger KHK:s klubbdirektör Rolf Lindberg till BLT.

Likviditeten i Karlskrona HK har varit pressad ända sedan SHL-avancemanget för snart två år sedan.

Så sent som augusti kunde inte klubben betala ut löner till sina spelare och anställda.

Nu är man pressade igen. KHK, som just nu har nio raka förluster i SHL, kunde inte betala in spelarnas pensionspengar i december månad.

– Vi gick in i säsongen med en skuld på fyra miljoner kronor från förra året och vi måste göra ett nollresultat i år när det är dags för årssummering. Sen har vi intäkter som släpar efter, bland annat publikintäkter som är mindre än vad vi budgeterat för, förklarar klubbdirektören Rolf Lindberg.

”Klart man blir orolig”

Han pekar även på att SHL-bidraget betalas ut stötvis under säsongen och att man därför inte fått alla intäkter därifrån.

Kvällsposten har sökt Rolf Lindberg och ordföranden Tobias C. Larsson. Spelaren Mattias Guter avböjer att kommentera situationen.

Till Aftonbladet, som var först att skriva om KHK:s likviditetsproblem, säger backen Mattias Karlsson att han är orolig:

– Det är väl klart att man blir det. Jag har varit med om det tidigare när jag spelade i Timrå. Då var det hela sju månader som de låg efter. Börjar det dra iväg blir man orolig så klart. Detta är pengar man ska ha när man slutat spela hockey och som man ska kunna försörja familjen  med. Det är bara att hoppas att saker och ting går i lås så att pengarna kommer in så snart som möjligt, säger Mattias Karlsson.

Medlemsmöte

Rolf Lindberg säger till BLT att pengarna ska betalas in snart.

– Vi har intäkter från våra partners som kommer in runt månadsskiftet och i början av februari kommer en ganska stor summa SHL-pengar in på kontot också, säger han.

Klubben räknar också med att en nyemission ska ge intäkter på mellan tre till sex miljoner kronor.

Efter den uppkomna situation meddelar Karlskrona HK på sin hemsida att man kallar till ett medlemsmöte tisdagen den 7 februari ”för att informera om status i förening, bolag samt arbetet med nyemissionen”.


Läs mer om SHL i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.