Efter satsningen på olympisk distans väntar halv Ironman och hel Ironman för Lisa Nordén. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNEfter satsningen på olympisk distans väntar halv Ironman och hel Ironman för Lisa Nordén. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Efter satsningen på olympisk distans väntar halv Ironman och hel Ironman för Lisa Nordén. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Lisa Nordén slutade på 16:e plats i OS i Rio förra sommaren. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNLisa Nordén slutade på 16:e plats i OS i Rio förra sommaren. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Lisa Nordén slutade på 16:e plats i OS i Rio förra sommaren.  Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

"Nu kör jag med det norska landslaget"

Publicerad

Lisa Nordén har fått ett lyft i sin avslutande satsning på den olympiska distansen. 

Detta tack vare - Norge. 

Den svenska triathlonstjärnan tränar numera med norska landslaget. 

– Det har varit väldigt hårt, säger hon.  

Lisa Nordén är inne på sista säsongen med fokus på den olympiska distansen. Huvudmålet är VM-serien i Stockholm senare i sommar. 

På vägen har hon tagit hjälp av - Norge. 

– Jag har bytt upplägg och bytt tränare. Nu kör jag med norska landslaget och deras huvudtränare. Det blir lite norskt upplägg med mycket volym och mycket tröskelträning. De gillar tröskelträning, berättar hon. 

– Det har varit väldigt hårt. Långa dagar som standard. Jag har väldigt mycket träning i kroppen. Det är ett upplägg som är ganska likt det skidåkarna kör där man räknar mycket timmar och i vilka intensitetszoner man ligger i. 

Lisa Nordén: "Ganska okej form"

Den nya träningen har redan gett resultat. 

– Jag har kört tre tävlingar i år och börjar komma i ganska okej form. 

– Jag var först upp ur vattnet i världscupen i Italien för två veckor sedan. Träningen har gjort stor skillnad på uthålligheten. Jag orkar gå på hårt i andra hälften av simningen och även om jag inte har jättemycket löpning i kroppen är motorn ändå så stark att jag orkar hålla löpningen ganska så bra. 

Hur är det annars att träna med Norge? 

– Det är så roligt. De är så sköna, man kan aldrig vara arg eller sur på norska. Allt är så lätt och käckt hela tiden, de är sköna att träna med på det viset. Sedan får jag pikar för att jag är svensk och pratar konstigt.  

– Samtidigt är de nyfikna på vad vi gör. Jag har inte tränat dåligt innan heller men det är spännande att få träna på ett nytt sätt och med ett annat tänk. 

Tidigare har Lisa Nordén tränat med en internationell träningsgrupp, vilket är mer vanligt inom sporten. 

– Norge är ett av få triathlonförbund som faktiskt tränar tillsammans och har ett landslag som åker på läger och tävlingar. Det är lite ovanligt. 

Ny längre satsning efter Stockholm

I helgen startar Lisa Nordén i Vätternrundan och senare i veckan deltar hon i Tempo-SM i cykel. 

Allt med en tanke om att vara så bra som möjligt till VM-serien i Stockholm i sommar. Därefter väntar en ny satsning för Lisa. 

En något längre. 

– Med största sannolikhet kommer jag sikta mot först halv Ironman och sedan hel Ironman. 

Något mer OS ser det därmed inte ut att bli. Efter det sensationella silvret i London 2012 slutade hon på 16:e plats i Rio förra sommaren. Detta efter en minst sagt skade- och problemfylld väg dit.  

– Jag är väldigt nöjd med att jag tog mig till OS och orkade genomföra vägen dit. Jag fick vända på varje sten, ha en plan a, b, c, d och e för att knyta ihop säcken. Sedan blev jag besviken efter för att jag ändå hade förväntat mig mer. Inte som i London, det hade jag inte förutsättningarna för, men jag hade hoppats få ut lite mer av löpningen. 

– Nu känns det skönt att jag inte behöver jobba som under de två senaste åren utan mer kan bestämma efter kroppen. Jag är inte tvungen att ut och tävla över hela världen för att samla poäng. 

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag