Nu är biljetterna fixade: Werner, 9, får se idolerna

Publicerad

Werner, 9 år, får se sitt favoritlag IFK Kristianstad mot Ystads IF.

Kvällsposten och IFK bjuder på biljetter till den utsålda jättematchen i handboll.

– Werner är jättelycklig, säger hans mamma Josefin.

Kvällsposten har tidigare skrivit om drömmen som blev verklig när Werner Ridderstedt i Vä fick träna med sina handbollsidoler i IFK Kristianstad.

Allt tack vare Min stora dag – organisationen som hjälper sjuka barn.

Den 9-årige pojken lider sedan födseln av en kronisk tarmsjukdom, men det hindrar honom inte från att spela handboll.

Werner ser IFK:s matcher när han har möjlighet – men stod utan biljett till slutspelsmatchen mot Ystad i nästa vecka.

– Vi hoppas på något återbud, sa mamma Josefin när hon förstod att det var svårt att få plats på läktarna i Kristianstad arena.

Nu griper Kvällsposten in och fixar biljetter till den unge handbollsspelaren så han får se matchen alla i Kristianstad pratar om.

– Det är kul när man kan vara till hjälp. Eftersom Kvällsposten i det här fallet kunde hjälpa till, tillsammans med IFK Kristianstad, var det klart att Werner skulle få gå på matchen, säger Kvällspostens redaktionschef Christer El-Mochantaf.

Publikfest med 5 000 personer

Werner och hans mamma ser fram emot en riktig handbollsfest tillsammans med 5 000 orangeklädda i läktarhavet.

– Ååhh, vad kul. Vi är jätteglada. Det kan inte bli bättre. Nu hoppas vi på en spännande match, säger Josefin.

På onsdag kväll tar Werner på sin IFK-tröja och hejar på Jerry Tollbring, Olafur Gudmundsson, Leo Larsson och de andra favoriterna i guldlaget.

– Vi är glada att vi kan hjälpa till. Är man handbollsspelare på elitnivå måste man bjuda tillbaka till fansen, säger klubbchefen Nikolas Larsson.

Relaterade ämnen
Jan Peter Andersson
Jan Peter Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag