Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”November är en sak – mars är något annat”

Foto: TED MALM / TED MALM

Åtta matcher. Åtta segrar.

Kalmarsund går som tåget i SSL.

Men frågar man topprivalerna spårar det ut på vägen.

– De är en frisk fläkt, men räcker inte i slutändan, säger Storvretas landslagsback Robin Nilsberth.

Falun är regerande mästare.

Storvreta är favoriten på förhand.

Men det är uppstickaren Kalmarsund som leder innebandyns SSL efter åtta spelade omgångar.

I den svåra bortamatchen mot Linköping i onsdags kom åttonde raka segern. Det är än så länge bara Mullsjö som har lyckats stjäla en poäng av ölänningarna - som bara gör sin tredje säsong i högsta serien.

– Jag vet inte vad som ska kunna stoppa oss, Motståndarna måste vara jäkligt bra för att kunna slå oss, säger målsprutan Marcus Johansson i SportExpressen Play.

Kalmarsunds sportchef Adam Kallenberg:

– Det handlar om att inte flyga i väg nu. Vi måste fortsätta med de bra sakerna vi gör. Men förhoppningsvis är det här bara början på någonting stort.

”Tror inte Kalmarsund räcker hela vägen”

I helgen väntar den största prövningen hittills då Falun kommer på besök i Kifab Arena.

– Det är bara att hämta hem tre poäng där också så fortsätter vi att vara serieledare. Inga konstigheter, säger Johansson med ett leende.

Dagen före lucia väntar sedan bortamatch mot Storvreta.

SSL-motståndarna är imponerade av Kalmarsunds framfart. Men inte helt sålda.

– Jag tycker inte att de är det bästa laget. Jag rankar både Falun och Storvreta högre, säger Linköpings landslagsback Oskar Hovlund i SportExpressen Play.

Landslagskollegan i Storvreta, Robin Nilsberth, tror att Falun blir den tuffaste utmanaren i år. Precis som tidigare.

Han tycker att Kalmarsund brister på ett par punkter.

– Jag tror inte de räcker hela vägen, de är inte tillräckligt bra. De saknar rutinen och jag vet inte om de fysiskt är så pass bra att de kan spela varann dag i slutspelet. Det är en sak att leverera en gång i veckan i november. Det är något annat att göra det tre gånger i veckan i mars. De är en frisk fläkt, men det räcker inte i slutändan.

Hett möte på lördag: Kalmarsund-Falun 

Faluns Malte Lundmark:

– Kalmarsund har gjort det bra i år. De ser bra ut och gör mycket mål. Jag är lite överraskad över att de ligger där uppe. Man tänkte inte att de skulle vinna så många matcher.

Hur långt kan det räcka för dem?

– Det är svårt att svara på nu, men jag tror inte de kommer vinna guld i år. Det blir intressant att se hur de levererar i slutspelet. 

Det blir Falun och Storvreta som gör upp i år igen?

– Ja, så kommer det vara i slutändan.

Inför Faluns möte med Kalmarsund är mästarna hela nio poäng bakom. Visserligen med en match mindre spelad, men Malte Lundmark känner pressen.

– Det är en jätteviktig match för att vi ska hänga med där. Det blir en kul och tuff match och det vore skönt att bryta deras svit, säger 19-åringen.

SportExpressen Play sänder alla matcher från SSL-innebandyn hela säsongen. Sändningen från Kalmarsund-Falun på lördag startar klockan 15.50.

 

Stor enkät - de vinner SM-guld 2021