Halmstads 20-årige målvakt Isak Pettersson har ett utgående kontrakt och jagas av IFK Norrköping. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅNHalmstads 20-årige målvakt Isak Pettersson har ett utgående kontrakt och jagas av IFK Norrköping. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Halmstads 20-årige målvakt Isak Pettersson har ett utgående kontrakt och jagas av IFK Norrköping. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson vill enligt Kvällspostens uppgifter värva Isak Pettersson från Halmstad. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNIFK Norrköpings manager Jens Gustafsson vill enligt Kvällspostens uppgifter värva Isak Pettersson från Halmstad. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson vill enligt Kvällspostens uppgifter värva Isak Pettersson från Halmstad. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Norrköping vill värva Halmstads stjärnskott

Publicerad

20-årige Isak Pettersson har imponerat under sin debutsäsong i Halmstad.

Nu kan Kvällsposten avslöja att IFK Norrköping vill värva målvaktstalangen vars kontrakt går ut efter säsongen.

– Om andra klubbar är intresserade får du ta med min agent, säger Isak Pettersson.

Halmstads BK kämpar med tolv omgångar kvar för att hänga kvar i allsvenskan.

En som trots lagets tuffa säsong har gjort bra ifrån sig är målvakten Isak Pettersson. 20-åringen har hållit nollan fyra gånger och imponerat i spelet med fötterna.

Petterssons kontrakt går ut efter säsongen och även om Halmstad har inlett kontraktsdiskussioner med målvakten så riskerar man att tappa honom som bosman i vinter.

Enligt säkra uppgifter till Kvällsposten vill IFK Norrköping värva Isak Pettersson. Norrköping har i dagsläget målvakterna David Mitov Nilsson, Aslak Falch och Julius Lindgren på kontrakt, men de två sistnämndas avtal går ut i vinter. Det svenska sommarfönstret stänger vid midnatt mellan fredag och lördag och en övergång skulle i så fall bli aktuell först efter säsongen.

– Jag kommenterar aldrig spelare som inte tillhör IFK Norrköping, säger Norrköpings manager Jens Gustafsson.

Pettersson: ”Får se”

Även Isak Pettersson är fåordig.

– Jaså, okej. Jag vill inte gå in på det nu. Om andra klubbar är intresserade kan du ta med min agent, sa Pettersson inför 6–1-segern mot Jönköping förra helgen.

Räknar du med att bli kvar i Halmstad?

– Vi får väl se. Men som jag sa har vi bra snack och jag trivs jättebra i Halmstad. Jag vet inte så mycket själv. Min agent vet mer.

Agenten: ”Gör man det bra finns alltid intresse”

Petterssons agent Jonas Svensson:

– Isak har gjort det fantastiskt bra. Gör man bra ifrån sig finns det alltid ett visst intresse och det är klart att det finns, sa Jonas Svensson i slutet av juli till KvP.

Enligt våra uppgifter är Norrköping intresserat?

– Jag kommenterar aldrig några klubbnamn om det skulle vara någon som visar intresse. Det är först när det blir något konkret. Jag har inga kommentarer om någon specifik klubb.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag