Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Norlings hyllning: "Sitter i väggarna"

– Det är knappt en spelare kvar sedan jag var här och ändå andas MFF på samma sätt, säger Rikard Norling. Foto: (C) Pelle T Nilsson / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Efter Malmö FF:s 2-0-seger på Swedbank stadion är AIK hela åtta poäng efter serieledande MFF. Foto: Christer Thorell/Ibl / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL

MALMÖ. Det blev förlust för Rikard Norling i sin återkomst till Swedbank stadion.

Efter toppmötet mellan Malmö FF och AIK passade han dock på att hylla vinnarmentaliteten i sin tidigare klubb.

– Det är knappt en spelare kvar sedan jag var här och ändå andas MFF på samma sätt, säger Norling.

Det var inga Norling-ramsor och inga större hyllningar från MFF-supportrarna. Men inte heller några nedvärderande ramsor.

Det var med andra ord precis vad Rikard Norling hade förväntat sig.

– Det är spännande. Malmö FF är en klubb som inte är bunden till en person eller ett namn. Det ser man också på spelartruppen. Det är knappt en spelare kvar sedan jag var här och ändå andas MFF på samma sätt, säger han och tillägger:

– Det är precis samma känsla som när jag kom hit.

Norling lämnade Malmö FF efter att ha vunnit SM-guld säsongen 2013.

– Det är verkligen slående. Och så är det att vara tränare. Man ska inte ta saker personligt, för det är inte personligt. Jag hade räknat med ungefär det här. Det är ungefär vad jag förtjänar, jag förtjänar inte så mycket, säger den nuvarande AIK-tränaren och fortsätter med att berömma den atmosfär som finns i Swedbank stadions katakomber.

– Klubben vet att man kommer fortsätta vara framgångsrik oavsett om man byter spelare och tränare. Fy fan vilken styrka det är. Det sitter i organisationen, i väggarna.

Ny taktik

Norling och hans AIK kom till spel i Malmö med en 3-5-2-formation som påminde om den Italien använde i EM. Efter presskonferensen som följde söndagens match diskuterade Norling taktiken med Malmö FF:s tränare Allan Kuhn.

– Det var egentligen det som var den stora frågan under hela min tid här i Malmö. Vad jag skulle göra för att ta Malmö FF till nästa nivå, och jag kände att jag inte riktigt var där och inte kunde besvara de frågorna, berättar Norling.

– Jag behövde hitta de svaren själv genom att förkovra mig på olika sätt, fortsätter han.

Efter Malmö FF:s 2-0-seger på Swedbank stadion är AIK hela åtta poäng efter serieledande MFF.

Är guldet kört?

– Jag hoppas att vi kan mobilisera den här höstkraften, jag tror att vi har kvalitet att göra det. Får vi det att stämma så kommer vi nog att kunna ta en del poäng, frågan är sedan om MFF kommer att tappa några poäng.

– MFF är starka, de är ett bra lag. De kan säkert komma att tappa lite, men grejen är att de fått flyga lite under radarn vad gäller cupspel och det gör dem starkare i allsvenskan. Det är tufft att få ihop det med både cup och serie.

"Mötte oss i ett perfekt tillfälle"

AIK kom till spel i Malmö med en Europa League-kvalmatch spelad så sent som i onsdags.

– Hade vi kunnat förbereda oss under en vecka och varit 100 procent energimässigt, då tror jag vi hade kunnat göra något helt annat. Och hade Chinedu Obasi gjort sin tionde match i stället för att ha varit skadad och kommit till sin första så hade det också varit en annan femma.

– Så de mötte nog oss ett perfekt tillfälle, för dem, avslutar Norling.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!