Foto: Astrid M. NordhaugFoto: Astrid M. Nordhaug
 Foto: Astrid M. Nordhaug
Foto: Rickard NilssonFoto: Rickard Nilsson
 Foto: Rickard Nilsson

Norling: "Det tyder på att jag inte fortsätter"

Publicerad

Förre Malmö FF-tränaren Rikard Norling sitter pyrt till. Allt pekar på att han kommer få sparken från nuvarande klubben Brann.

– Mycket tyder på att jag inte fortsätter, säger Norling till norska TV2.

Rikard Norlings karriär har varit allt annat än en framgångssaga sedan han lämnade Malmö FF.

Efter att ha tagit de himmelsblå till SM-guld 2013 flyttade han till Brann. Första säsongen i den norska klubben blev katastrof och de slutade på kvalplats i Tippeligan efter bara åtta segrar.

Kvalet förlorade de sedan och rasade ur högstaligan.

Även årets säsong har än så länge varit en stor besvikelse för den forna storklubben som parkerar på en niondeplats i den norska andraligan, Obos-ligaen.

Mycket pekar på att han sparkas

I går, tisdag, förlorade Brann mot Levanger med hela 1-4 efter att ha legat under med 0-4 i paus.

Nu pekar det mesta på att Norling till slut kommer få sparken från klubben.

– Mycket tyder på att jag inte fortsätter. Jag räknar med att få ett klargörande på det kommande styrelsemötet på torsdag, säger Norling till norska TV2.

"Ett tydligt, drastiskt beslut"

Han poängterar även att han förväntar sig att klubben ska komma med "ett tydligt, drastiskt beslut".

– Man ska inte sticka under stol med att det har varit för dåligt. Det finns säkert många förklaringar till det. Jag kan nämna många olika faktorer. Spelmässigt har det inte varit bra nog, både med tanke på prestationer och resultat.

Brann har bara vunnit tre av de inledande tio omgångarna i Obos-ligaen och de ligger nio poäng efter serieledande Sogndal.

Det är den resultatraden som nu ska ha fått bägaren att rinna över för klubbens styrelse.

Benjamin Troff

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag