"Vi har inte energin", sa Malmöbacken Nils Andersson efter förlusten. Foto: Christian Örnberg
"Vi har inte energin", sa Malmöbacken Nils Andersson efter förlusten. Foto: Christian Örnberg

Nils Andersson: "Vi har fel inställning"

Publicerad

MALMÖ. En riktigt fin insats mot Skellefteå följdes upp av ett bakslag mot Örebro.

- Vi har inte energin eller fokuset. Det är ingen ursäkt, utan mer ett försök till en förklaring, säger Nils Andersson.

Malmöbacken Nils Andersson är inne på att laget tömde sig lite för mycket vid skrällsegern mot Skellefteå och helt enkelt inte hade energin för att ladda om när Örebro, som ligger närmast över strecket i tabellen gästade.

Laddar om i två dagar

- Vi får titta oss själva i spegeln. Vi har två dagar på oss att ladda om efter matchen där uppe och det ska vi kunna klara av. Att bli snabbare på att rensa både förluster och vinster och fokusera på det vi ska göra nästa gång är väldigt viktigt.

Varför går ni så dåligt hemma?

- Vi har fel inställning. På bortaplan nöjer vi oss med det lilla, att göra de små sakerna rätt. Här känns det mer som att vi vill visa upp oss och gå för 5-0 direkt och det håller inte.

Örebro kom från en väldigt svag insats i Karlskrona och fick diktera villkoren i Malmö arena. Nils Andersson håller med om att Örebro gör det bra.

- De spelar tajt och möter vår trötta och sega försök till anfall. De spelar pucken på långa avstånd så vi åker oss trötta. De är effektiva och bra. Men är vi på tå, så ska vi kunna bryta ner det också.

Nu fokuserar ni på nästa match direkt?

- Eller jag får vara tråkig. Bara på att göra en riktigt bra träning, så tar vi nästa match på torsdag.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag