Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nihlstorp: ”Det blev en dyr historia”

Cristopher Nihlstorp ville spela för Malmö Redhawks igen.
Foto: LUDVIG THUNMAN
Cristoopher Nihlstorp köpte ut sig själv från kontraktet med Frölunda när Malmö Redhawks hörde av sig.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON
Cristopher Nihlstorp kunde blivit lagkamrat med Fredrik Pettersson i Frölunda.
Foto: CARL SANDIN

Cristopher Nihlstorp var klar för Frölunda, men köpte ut sig själv från kontraktet.

Nu berättar målvakten för första gången om den uppmärksammade övergången till moderklubben Malmö Redhawks.

– Det blev en dyr historia…, säger Nihlstorp i SHL-podden från Nordicbet.

Efter två säsonger och ett vunnet SM-guld lämnade Cristopher Nihlstorp, 32, Växjö Lakers i somras.

Han skrev på för mästarlaget Frölunda, men hamnade i slutändan i moderklubben Malmö Redhawks som behövde en ersättare när Jonas Gunnarsson flyttade till NHL.

– Han betalade sig ur det kontraktet och jag tror han så gärna ville spela hos oss så då hittade vi en lösning där han betalade sig ur det, har Malmös sportchef Patrik Sylvegård tidigare berättat.

Nu talar Cristopher Nihlstorp själv ut om den uppmärksammade övergången, spelet bakom kulisserna och viljan att återvända till Malmö.

– Det började jag egentligen tänka på efter första året i Växjö, att tar Malmö sig upp i SHL igen så hade det varit väldigt en väldigt kul utmaning att få representera Mif igen. Jag ville tillbaka och på något sätt spela på riktigt för Malmö, det blev bara några strömatcher här och där på tiden och jag kände mig kanske inte riktigt som en i laget eftersom att jag var junior och bara uppe lite grann. Så jag har alltid haft en längtan att komma tillbaka till Malmö, säger Nihlstorp i SHL-podden från Nordicbet.

”Hade varit kul att spela i Frölunda”

Men för att komma loss från kontraktet med Frölunda fick Nihlstorp betala ur egen ficka.

– Haha, ja, det blev en dyr historia…

– Jag kom i ett läge, där jag hamnade mellan två stolar lite. Jag ville till Malmö samtidigt som jag var glad över att ha fått chansen av Frölunda. Det hade varit en kul grej att spela i Frölunda också, det hade varit på gång tidigare i min karriär också. Men när Malmö kom med ett treårskontrakt och den lösningen så ringde jag själv Frölunda och pratade med dem. Sen blev det lite hårdare än vad jag trodde att den lösningen skulle bli. Men vi kom överens och jag fick slanta en liten slant ur egen ficka.

”Handlar inte om pengar”

Exakt hur många månadslöner det kostade i slutändan vill Nihlstorp inte avslöja, men han erkänner att det blev tuffare förhandlingar än han hade räknat med. Samtidigt menar han att det inte går att sätta en prislapp på att få komma hem igen.

– Det handlar inte om pengar utan det handlar om mina känslor för klubben och chansen att få spela för Malmö. Sen är det oväsentligt vad det kostade, för det är så mycket mer värt för mig att ha ett socialt liv, få bo i mitt hus, vara nära mina vänner, familj och spela för  Redhawks. Det är värt så mycket, mycket mer, säger Cristopher Nihlstorp till SHL-podden från Nordicbet.