Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

NHL-meriterad back till SHL-nykomlingen

Julien Brouillette förstärker Karlskrona.

Backen, med meriter från SHL, har skrivit på för ett år med SHL-nykomlingen.

– Vi får en spelare som är en bra skridskoåkare och som vi tror kommer passa än bättre på större rink. Han har ett helt okej skott och bra händer, säger sportchefen Michael Sundlöv i enligt ett pressmeddelande.

Karlskrona HK motbevisade de flesta experter genom att ta sig upp till SHL.

Nu rustar nykomlingen och det senaste tillskottet till truppen är Julien Brouillette.

Den 28-årige kanadensiske backen har totalt över 300 AHL-matcher på meritlistan och har dessutom testat på NHL där det blivit elva matcher för Montreal och Winnipeg.

– Vi ser att med den möjligheten han har här att få en stor roll i vårt lag så kan han utvecklas än mer och bli till stor nytta för oss, säger KHK:s nytillträdde sportchef Michael Sundlöv i ett pressmeddelande.

Färdigvärvat inför säsongen

Truppen består nu av 17 forwards och åtta backar och Sundlövs arbete är i stort sett färdigt.

– Vi kommer att hejda oss nu men naturligtvis följer vi marknaden. Det skall dock mycket till för att vi ska göra något mer nu under sommaren. Vi vill ge de killar vi har på kontrakt nu en chans att ”slå sig” till istid och plats i vårt LAG, som tillsammans skall se till att KHK spelar i SHL 2016/2017, säger Sundlöv.

Ansluter i juli

Brouillette ansluter till laget i slutet av juli.

– Att komma till Sverige och få spela SHL-hockey blir en stor utmaning. Man lämnar tryggheten här hemma, bryter lite mönster men det ger också extra energi och motivation, att få komma till Sverige och spela i en riktigt bra liga, säger backen till KHK:s hemsida.

Klubben har sedan tidigare gjort klart med en rad nya spelare och förväntas på årsmötet den 8 juni presentera en budget för 2015 som bland annat innehåller en omsättning som ska ökas med 40 miljoner, från 30 till ungefär 70.

50 miljoner ska gå till spelarlöner.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!