Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nathalie Persson efter guldet: Som en dröm

pustar ut. Nathalie Persson ägnade dagen efter guldet till att ta det lugnt, läsa tidningen - och ta lite ledigt från skolarbetet. Foto: Ulf Ryd

MALMÖ. Bland alla FC Rosengårds storstjärnor var det till slut en 17-årig gymnasiestudent som klev fram.

Ett knappt dygn efter guldinhoppet vet hon fortfarande inte vad hon ställt till med.

- Jag skulle aldrig kunna tro att det skulle bli så här. Det är verkligen som en dröm att kunna känna sig så här pass delaktig i guldet. Jag tror fortfarande inte att jag har förstått vad som har hänt, säger Nathalie Persson.

NATHALIE PERSSONS GALNA GULDDYGN

Torsdag: Firade hela natten

Direkt när domaren blåste av matchen började vi fira. Det fortsatte vi med i omklädningsrummet och innan vi åkte vidare till en restaurang i Göteborg. Jag minns inte hur länge vi stannade där men vid halv tre var vi tillbaka på gamla IP i Malmö. Där fortsatte festen. Jag tror att vi höll på fram till fyra-tiden. Då gick jag hem och sov hos en i laget.

Fredag: Kollade KvP:s guldtidning

Jag gick ut och åt frukost, sen fikade vi och under eftermiddagen tränade jag med U19-laget. Det var så klart kul att träffa alla i mitt lag och alla var väldigt glada och gratulerade mig. Nu ska vi i U19-laget ha fest här hemma hos mig.

I den 74:e minuten bytte tränare Markus Tilly ut storstjärnan Therese Sjögran. In på plan kom 17-åriga Nathalie Persson - sex minuter senare hade hon spelar fram till två mål och säkrat guldet för sitt FC Rosengård.

När Kvällsposten hälsar på Nathalie i hennes föräldrahem knappt ett dygn efter succé-inhoppet har hon fortfarande ett leende på läpparna och guldhatten under armen.

- Jag har fortfarande inte riktigt förstått att jag har vunnit mitt första SM-guld och att jag gjorde ett så bra inhopp som jag gjorde.

- Men det är klart att det är jättestort när man tänker efter, säger hon.

Och trots att det snart gått ett dygn är det svårt att förklara vad som egentligen hänt sedan domaren blåste av matchen och guldet var säkrat.

"Allt flyter ihop"

- Jag minns inte vad vi sa till varandra. Jag var bara så glad. Så mycket hände och man var bara så glad, allt flyter ihop.

Nathalie berättar att hon drömt hela livet om att få vinna ett SM-guld. Och känslan när hon väl fick göra det överträffade drömmen.

- Det är verkligen skitstort. Jag tror att känslan kommer hålla i sig länge. Det var till och med bättre än vad jag hade drömt om.

Stort att få hoppa in

Och då drömde du också om att det var du som skulle avgöra?

- Ja, det är klart det känns jättekul att kunna bidra i en sådan här stor match. I ett sånt här bra lag är det en jättestor grej att bara få hoppa in fem minuter.

- Att då få spela en så här stor roll är fantastiskt.

Under dagen har mängder av vänner, släktingar och familjemedlemmar gratulerat Nathalie som parallellt med fotbollen går andra året i gymnasiet. Men dagen efter SM-guldet unnade hon sig en ledig dag.

- Ja, det blev ingen skola i dag. Jag bestämde mig under kvällen att jag skulle ta ledigt.

Lärarna garatulerade

Blev det en klassisk sjuk- anmälan?

- Nejdå, det var ingen fara att ta ledigt. Det är till och med några lärare som har hört av sig och gratulerat mig, säger Nathalie Persson.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!