Bollkonstnären Daniel Johnsson. Foto: Mathilda Ahlberg
Bollkonstnären Daniel Johnsson. Foto: Mathilda Ahlberg

Närmare slutspel efter läcker Zorro-kontring

Publicerad

Efter två jämna perioder hade FC Helsingborg 4-4 borta mot Mullsjö.

Då ordnade gästerna segern genom en läcker Zorro-kontring.

– Det sitter lite i ryggmärgen, säger konstnären själv Daniel Johnsson till Helsingborgs Dagblad.

4-5 kom genom att Linus Nordgren ordnade en spelvändning. Han hittade Daniel Johnsson som avancerade längs med vänsterkanten. När backen stängde passningsvägen valde Johnsson ett zmäckert alternativ.

Han skopade upp bollen på bladet och zwishade över passningen till Jonathan Nilsson som prickade in ledningsmålet på volley.

Sexan var snarlik femman, dock utan Zorro-stilen.

På nytt var det Jonathan Nilsson som hittade rätt – nu med en chip.

Tre matcher återstår av serien. FC Helsingborg idel streckkollegor.

– Tre poäng var oerhört viktigt här och nu blir det sexpoängsmatcher resten, konstaterar Jonathan Nilsson.

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag