Mattias Lindström och lagkamraterna i Helsingborgs IF gick ut och firade cupguldet i Malmö efter Fotbollsgalan 2010. Foto: DANIEL STILLERMattias Lindström och lagkamraterna i Helsingborgs IF gick ut och firade cupguldet i Malmö efter Fotbollsgalan 2010. Foto: DANIEL STILLER
Mattias Lindström och lagkamraterna i Helsingborgs IF gick ut och firade cupguldet i Malmö efter Fotbollsgalan 2010. Foto: DANIEL STILLER
HIF-spelarna på Fotbollsgalan 2010. Foto: SARA STRANDLUNDHIF-spelarna på Fotbollsgalan 2010. Foto: SARA STRANDLUND
HIF-spelarna på Fotbollsgalan 2010. Foto: SARA STRANDLUND

”Nära att det small ihop i all dimma och fest”

Publicerad

Helsingborgs IF firade sitt cupguld efter Fotbollsgalan – i Malmö.

Det höll på att sluta med bråk.

– Det blev lite tjafs där med vissa supportrar till MFF och vissa spelare i HIF. Inget som urartade dock, men det var nära att de small ihop där i all dimma och fest, säger Mattias Lindström till NordicBets podcast Ljugarbänken.

Säsongen 2010 dominerade Skåne den svenska fotbollen. Malmö FF vann SM-guld och Helsingborgs IF cupguld.

Båda lagen fanns på plats på den årliga Fotbollsgalan i Malmö och efteråt bestämde sig HIF-spelarna för att fortsätta firandet ute i Malmönatten.

– Vi hade firat ordentligt på fotbollsgalan då, vilket var jättetrevligt. Och så gick vi ut med laget efteråt, i Malmö… vi satt där med vår pokal vid det drinkbordet vi hade. Det var en jättebra fest, välförtjänt också, minns Mattias Lindström.

Nära bli bråk

Men att som Helsingborgsspelare fira på Skånerivalens mark föll inte i god jord hos alla. Mattias Lindström berättar nu hur nära det var att spelarna hamnade i bråk.

– Och det är klart det stack i ögonen på Malmö-supportrar när vi i Helsingborg satt där och firade. Det blev lite tjafs där med vissa supportrar till MFF och vissa spelare i HIF. Inget som urartade dock, men det var nära att de small ihop där i all dimma och fest. Men det löste sig.

– Jag fick agera medlare som vanligt då, eftersom jag inte kan ”wrestling”. Vad jag minns var det inget slagsmål, utan mest gruff. Tuffa fotbollsspelare och tuffa supportrar emellan.

Vilka spelare det var som var inblandade vill Mattias Lindström däremot inte avslöja.

– Även om jag kommer ihåg vilka det var kommer jag inte säga det här. Men det var inga konstigheter, det ordnade upp sig ganska bra, skrattar Lindström i NordicBets podcast Ljugarbänken.

 

Läs mer om allsvenskan i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag