Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nanne Bergstrand slutar i Kalmar FF

Foto: Björn Lindgren / Scanpix

Nanne Bergstrand avgår som tränare för Kalmar FF efter säsongen.

Det berättade tränaren vid en presskonferens på Guldfågeln arena i dag.

– Det är blandade känslor så klart, säger Bergstrand.

En epok går i graven i dag. Kalmar FF:s legendariske tränare Nanne Bergstrand meddelar att han avgår efter säsongen.

"Efter 13 framgångsrika säsonger i föreningen väljer nu Nanne Bergstrand att gå vidare i karriären. Nanne kommer att leda laget säsongen ut men går därefter vidare mot nya mål." skriver Kalmar FF på sin hemsida.

Bergstrand är lagets mest framgångsrike tränare genom alla tider. Under sin första sejour i klubben tog han upp dem till allsvenskan.

Höjdpunkten: SM-guldet

Men tränarens största höjdpunkt var SM-guldet 2008, då med storspelare som bröderna Elm, Patrik Ingelsten och Henrik Rydström. Då blev han även utsedd till årets ledare på Fotbollsgalan, och året efter även på Idrottsgalan. Nu blir det inte fler framgångar på den småländska östkusten.

– När man varit så här länge i föreningen så är det en väldigt stor del av ens fotbollshjärta som tillhör Kalmar. Så det är med blandade känslor jag lämnar.

SM-guldet gav honom legendstatus i Kalmar och han har till och med fått en gata uppkallad efter sig. "Nanne Bergstrands gata" leder i dag till träningsplanerna norr om Guldfågeln arena.

"Mitt lyckligaste minne"

Perioden mellan 2007 och 2009 var den mest framgångsrika i Nannes karriär. Förutom SM-guldet vann Kalmar dessutom Svenska cupen och Supercupen. Alla år och framgångar har satt sina spår.

– Det är svårt att komma runt SM-guldet som mitt lyckligaste minne. Vi gjorde dessutom 70 mål det året, det är det inte många som har gjort.

Men Kalmarpubliken behöver inte tacka av Nanne Bergstrand riktigt än. Först ska säsongen spelas klart. Han har full fokus på att guida laget till framgång den här säsongen, efter det kan han bli sentimental.

– Efter sista matchen kan det bli en jobbig dag, säger han.