Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNFoto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
 Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Mystiska beskedet: "Jag säger så här: Håll utkik..."

Publicerad

MALMÖ. Under onsdagen förlängde Christoffer Forsberg sitt kontrakt med Malmö Redhawks, med ytterligare två år.

Nu kan nästa center, äntligen, vara på väg att förlänga sitt avtal med Malmö.

Fredrik Händemark ger efter matchen mot Luleå, ett mystiskt besked angående framtiden.

- Jag säger så här, håll utkik, är hans kortfattade kommentar.

Redan under hösten uttalade sig masen Händemark, som halkade in i Malmö Redhawks på ett bananskal från IK Pantern, att han gärna ville förlänga med klubben.

- I Sverige är det bara Malmö som gäller för mig. Jag trivs sjukt bra, sa Händemark i september.

Idag är han lagets kapten, efter att Erik Forssell, på grund av familjeskäl, inte kan vara med i laget.

Efter sitt stora genombrott förra säsongen, så har pressen varit hög på Händemark, som inte riktigt haft samma tryck i spelet, som förra säsongen, då han vid två tillfällen kom med i Rikard Grönborgs landslagstrupp.

"Vi spelade inte bra"

På senare tid har han dock kommit upp rejält. Han har en trygghet med kedjekamraten Lars Bryggman, och det är en trygghet som Händemark värdesätter mycket.

- Vi har spelat bra ihop den sista tiden, och har egentligen spelat ihop sedan förra året. Vi tänker ganska lika och är stora och starka. Vi skyddar pucken bra. Sedan har vi alltid någon på andra kanten som kan göra lite oväntade grejer, säger Händemark.

I matchen mot Luleå var det Daniel Zaar.

- Vi spelar inte bra i dag. Och har inte gjort på ett tag, ändå får vi med oss poäng, trots att vi spelar dåligt.

Kryptiska svaret: "Håll utkik"

Malmö Redhawks lagkapten har via sitt fina spel också seglat upp i toppen av tekningsligan.

Med över 62 % är han bäst i hela ligan. Händemark förklarar:

- Jag har inte så mycket trick. Jag försöker att vara stark och har stort blad, som jag håller i isen. Det är på ren styrka som jag försöker utmanövrera motståndarna egentligen.

- Ganska simpelt egentligen, säger han.

- Men det handlar även att ha koll på vad motståndarna gör. Hur deras skridskor är, och hur deras blad ligger, förklarar Händemark, samtidigt som han menar på att det inte går att träna på det, och samtidigt skickar han en passning till sina tränare, som sköter tekningarna på träningarna.

- Domarna är mycket bättre på att släppa pucken platt. Det är inte tränarna. Så man får egentligen mest träningar på matcherna.

En sak som diskuterats hela hösten är din eventuella kontraktsförlängning. Vad är status där?

- Jag säger så här. Håll utkik!

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag