Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenska racingrookien totaltrea i mästerskapet

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication
Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication

Felix Rosenqvists succé fortsätter.

Andraplatsen i säsongens sista lopp, i Montreal, innebär att smålänningen säkrade bronsplatsen i mästerskapstabellen.

– Jag ville verkligen ha den här tredjeplatsen i mästerskapet, och det känns stort att ha lyckats med det här som debutant i Formel E, säger Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Formel E-serien avgjordes med finalen i kanadensiska Montreal. 25-årige Felix Rosenqvist hade engelsmannen Sam Bird jagandes i den totala mästerskapstabellen men fick ett bra utgångsläge tack vare att han fixat sin tredje pole position för säsongen.

Han tvingades till slut se sig passerad av Jean-Eric Vergne men det spelade ingen roll. Andraplatsen i loppet räckte gott och väl för att hålla Bird bakom sig i tabellen.

- Mitt stora fokus i dag var tredjeplatsen i mästerskapet. Därför ville jag inte riskera något när Jean-Eric kom ikapp, utan lät honom passera ganska enkelt. Jag blev hela tiden uppdaterad av min ingenjör om hur jag låg till jämfört med Bird, och jag visste att han var en bit efter. Det känns lite surt att inte få vinna finalen, men jag är jättenöjd med en andraplats och framför allt med att ha uppnått det stora målet, säger Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Rosenqvist trea i Formel E

Med en seger, fem pallplatser och tre pole positions får Felix Rosenqvists debutsäsong i Formel E ses som väldigt lyckad. Med 127 inkörda poäng är han enbart slagen av brasilianaren Lucas di Grassi som drog ihop 181 poäng samt schweizaren Sébastien Buemi som fick ihop 157.

– Det är ett extremt tufft mästerskap och att sluta i topp tre under min första säsong här är verkligen ett bevis på att hela teamet har gjort ett kanonjobb. Stort tack till Mahindra Racing som givit mig förutsättningarna att lyckas med det här.