Foto: Mattias Persson / Motorsport PublicationFoto: Mattias Persson / Motorsport Publication
 Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication
Foto: Mattias Persson / Motorsport PublicationFoto: Mattias Persson / Motorsport Publication
 Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication

Svenska racingrookien totaltrea i mästerskapet

Publicerad

Felix Rosenqvists succé fortsätter.

Andraplatsen i säsongens sista lopp, i Montreal, innebär att smålänningen säkrade bronsplatsen i mästerskapstabellen.

– Jag ville verkligen ha den här tredjeplatsen i mästerskapet, och det känns stort att ha lyckats med det här som debutant i Formel E, säger Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Formel E-serien avgjordes med finalen i kanadensiska Montreal. 25-årige Felix Rosenqvist hade engelsmannen Sam Bird jagandes i den totala mästerskapstabellen men fick ett bra utgångsläge tack vare att han fixat sin tredje pole position för säsongen.

Han tvingades till slut se sig passerad av Jean-Eric Vergne men det spelade ingen roll. Andraplatsen i loppet räckte gott och väl för att hålla Bird bakom sig i tabellen.

- Mitt stora fokus i dag var tredjeplatsen i mästerskapet. Därför ville jag inte riskera något när Jean-Eric kom ikapp, utan lät honom passera ganska enkelt. Jag blev hela tiden uppdaterad av min ingenjör om hur jag låg till jämfört med Bird, och jag visste att han var en bit efter. Det känns lite surt att inte få vinna finalen, men jag är jättenöjd med en andraplats och framför allt med att ha uppnått det stora målet, säger Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Rosenqvist trea i Formel E

Med en seger, fem pallplatser och tre pole positions får Felix Rosenqvists debutsäsong i Formel E ses som väldigt lyckad. Med 127 inkörda poäng är han enbart slagen av brasilianaren Lucas di Grassi som drog ihop 181 poäng samt schweizaren Sébastien Buemi som fick ihop 157.

– Det är ett extremt tufft mästerskap och att sluta i topp tre under min första säsong här är verkligen ett bevis på att hela teamet har gjort ett kanonjobb. Stort tack till Mahindra Racing som givit mig förutsättningarna att lyckas med det här.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag