Foto: Jeff J MitchellFoto: Jeff J Mitchell
 Foto: Jeff J Mitchell
Foto: Petter ArvidsonFoto: Petter Arvidson
 Foto: Petter Arvidson

Morten Wieghorst kan nobba Malmö FF

Publicerad

Danske Morten Wieghorst har de senaste veckorna nämnts som huvudkandidat till att ta över jobbet som huvudtränare i Malmö FF.

Men enligt hans vän och tidigare assisterande tränare John Bredal vacklar dansken som nyligen kommit hem från en semester i Sydafrika.

– Han har många valmöjligheter, säger Bredal.

Morten Wieghorst vill själv för närvarande inte kommentera påståendena om att han skulle vara aktuell som Malmö FF:s nye huvudtränare.

Men Kvällsposten har varit i kontakt med John Bredal, som var assisterande tränare till Wieghorst under åren i Nordsjälland, en person som Wieghorst än i dag har kontakt med dagligen.

Bredal berättar för Kvällsposten att Wieghorst som firat jul och nyår på safari i Sydafrika "har många bollar i luften".

– Han ser sig om och har många alternativ. Han vill vara helt säker på att han väljer rätt klubb vid rätt tidpunkt. Han överväger om han ska börja träna igen nu eller om sex månader.

En annan typ av fotboll

Bredal har tidigare, när Wieghorst befann sig i Sydafrika, berättat för Kvällsposten att han tror att kollegan skulle vara intresserad av att jobba i Sverige.

– Ja, det tror jag. Jag pratade med honom för 14 dagar sedan. Vi pratade inte om Malmö FF specifikt, men jag tror att det skulle passa honom väl geografiskt. Han har anknytning Nordsjälland som region och Malmö skulle inte vara helt fel att jobba i.

– Jag tror också att han skulle kunna göra mycket för Malmö FF, sa han då.

Men Bredal säger nu att det finns en sportslig faktor som kan ha fått Wieghorst att tveka. Wieghorst fotbollsfilosofi överensstämmer inte med vad Malmö FF visade upp under 2015.

– Inget ont om Åge Hareide som är en mycket kompetent tränare, och fungerar det så ska man spela så. Men det är inte den typ av fotboll Morten vill spela och skillnaden kan bli för stor.

Om Morten Wieghorst nobbar Malmö FF är han inte vinterns förste dansk att göra så.

Kvällsposten har tidigare skrivit om hur Kasper Hjulmand, också han med förflutet i Nordsjälland, dragit sig ur förhandlingarna med Malmö FF i sista stund för att vända hem till Danmark.

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag