Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Molins om tunga tiden i Belgien: "Var utfryst"

Guillermo Molins berättar nu om utfrysningen i Belgien.
Foto: Jimmy Bolcina/Photo News

I Belgien var han utfryst och tydligt icke önskvärd.

Nu har Guillermo Molins äntligen kommit loss från helvetet och i går gjorde han sin första riktiga fotbollsträning hemma i Malmö.

– Jag tycker att det var rätt steg att ta. Jag kommer hellre till MFF än till ett bottenlag i Holland, säger nyförvärvet.

Sommaren 2011 lämnade Guillermo Molins Malmö för att testa vingarna i belgiska Anderlecht. Drömmarna om succé utomland och en plats i det svenska landslaget grusades tidigt. Redan på försäsongen slet mittfältaren av korsbandet och de senaste åren har kantats av skadeproblem och konflikter.

Molins berättar om hur han placerats i U21-laget, att han inte fick dricka vatten efter träningarna och att hans nyckel till träningsanläggningen helt plötsligt slutade fungera.

– Det har varit ett sätt för att visa att de inte vill ha mig kvar. Mobbning är väl lite att ta i men det är en utfrysning. Jag ska inte stå här och låtsas att jag är det enda offret för det är femton andra som hade det likadant.

– Jag kände att jag var tvungen att komma bort och Malmö var perfekt.

Trots problemen i Anderlecht ångrar Molins inte att han tog steget och flyttade till Belgien för två år sedan.

– Hade jag inte skadat korsbandet så hade jag spelat. Den tränare jag hade då tyckte om mig väldigt mycket. Sen rök korsbandet och hela säsongen gick. Jag spelade i slutet av säsongen, sex matcher. Jag fick vara med på planen när vi vann titeln så jag kände mig delaktig.

– Efter semestern bytte vi tränare och då var det en ny historia. Nu är det en nystart och jag ser fram emot att stå på en allsvensk plan. Folk underskattar allsvenskan. Visst, den är sämre än La Liga men jag tror att det är ungefär samma klass som i Belgien och Holland. Det är lite bättre pengar där och lite bättre klass på toppklubbarna kanske men resten är nog rätt jämnt faktiskt.

Många skulle se en återkomst till allsvenskan som ett misslyckande och ett stort steg bakåt i karriären. Inte Guillermo Molins.

– Ska jag vara helt ärlig så kunde jag inte bry mig mindre om vad folk tycker. Folk får tro att jag är slut om de vill. Jag ska visa på planen att jag inte är det.

– De här två åren har gjort mig stark mentalt. Både det här med skadan och allt som hänt efteråt. Jag hade inte en miljon alternativ, det ska jag inte sticka under stol med. Jag hade ett par klubbar att välja mellan och ju närmare det kom fönstrets stängning här i Sverige desto mer rätt kändes det.

Molins säger sig vara på väg mot matchformen och redo att spela redan på söndag när Malmö möter Kalmar på bortaplan. För att göra det krävs att han konkurrerar ut någon på ett redan nu fungerande mittfält. Att yttermittfältaren Molins värvas skulle kunna ses som ett tecken på att Jiloan Hamad är förlorad för klubben men enligt Molins behöver det inte vara så. De båda skulle kunna ta plats på samma mittfält.

– Klart vi kan spela tillsammans. Om han spelar till vänster så har han en fantastisk spelblick. Om jag spelar till vänster så har jag ett bra skott med högern.

– Det beror på vad tränaren vill ha ut. Sen har vi Forsberg som också är en väldigt bra spelare. Och det finns andra bra spelare också.