”Hon är det största namnet jag mött”

Pannie Kianzad gör sig redo att försöka ta sin fjärde raka vinst.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Pannie Kianzad under en tidigare match mot Julia Avila i Las Vegas.
Foto: SIPA USA/IBL

Tre raka vinster i bagaget – men Pannie Kianzad blickar mot desto mer än så. 

Nästa månad väntar match mot den rutinerade stjärnan Alexis Davis.

– Hon är det största namnet jag har mött, säger Pannie Kianzad. 

Hon har segrat mot Jessica-Rose Clark och rutinerade Bethe Correia.

Inte heller stjärnan Sijara Eubanks blev någon match.

Helsingborgsbördige Pannie Kianzad har tre raka UFC-segrar i ryggen när hon nu äntligen kan börja blicka mot nästa utmaning.

Rutinerade Alexis Davis.

– Det blir definitivt tufft , säger Pannie Kianzad.

– Men det är så här vi vill att det ska vara. Vi frågade ju efter en bra motståndare.

Sist jag pratade med dig berättade du att du allra helst inte ville tillbaka till USA nästa gång. Vad känner du kring att det blir match i Arizona nu? 

– Vi kör i Glendale i Arizona och det ska bli väldigt trevligt. Det är definitivt bättre och lugnare än att åka tillbaka till Las Vegas.

Att Pannie skulle gå en ny holmgång till sommaren har egentligen var känt länge. Till en början var tanken att det skulle stå Raquel Pennington på matchkortet, men hon är avstängd på grund av doping.

Pennington upptäckte själv att mediciner hon fått utskrivna av läkare innehöll otillåtna substanser. Hon tog kontakt med UFC:s antidopingpartner USADA – därefter stängdes hon av i sex månader.

– Jag hade möjlighet att välja en annan motståndare (än Alexis Davis). Men den matchen hade jag antagligen vunnit. Jag tyckte det var bättre att välja en svårare motståndare, säger Pannie Kianzad.

”Nu ska vi toppa formen”

Alexis Davis är lite äldre och lite mer rutinerade än Pannie Kianzad. Kanadensiskan gjorde sitt allra första framträdande inom UFC redan sommaren 2013, när hon vann sin debutmatch mot Rosi Sexton.

Sist Davis tog plats i oktagonen var i februari, när hon besegrade Sabina Mazo. 

– Vi har tränat på väldigt hårt de senaste veckorna, även långt innan vi fick säga någonting om vem det är vi ska möta. Vi är i jättebra form och den kommer bara bli bättre, säger Pannie Kianzad, och tillägger.

– Just nu ska vi toppa formen. Vi lär oss inget nytt längre utan vi fokuserar på att köra igenom allting under hårda träningspass. 

Efter sina tre raka segrar är Pannie Kianzad numera rankad som nummer elva i världen inom bantamviktklassen. Alexis Davis å sin sida, har ingen ranking eftersom hon nyligen gjorde comeback inom bantamvikt. 

Kanadensiskan har även gjort fyra matcher inom den lägre flugviktklassen.

– Vi har tittat på potentiella motståndare ett tag, men alla som vi ville möta och som har en ranking har varit bokade. Då sa vi att om vi ska möta någon som är orankad så måste det vara ett jättebra namn, säger Pannie Kianzad, och fortsätter:

– Och vi fick ett bra namn nu. Davis är en gammal veteran som har mött allt bra folk. Jag tror att matchen mot henne kommer bli mer än bra. 

”Gör det som krävs för att bli nummer ett”

Vad innebär det för din egen ranking att du möter någon som inte själv är rankad?

– Jag tror att oavsett vad så går jag upp ranking om jag vinner. Hon har varit rankad högt både inom bantamvikt och flugvikt, så jag ser inte det som något negativt. 

– Det kan till och med vara bättre ibland att möta ett stort namn än någon som är rankad.

Sist Pannie Kianzad gick en UFC-fajt var strax innan jul förra året. 

Men tro inte för en sekund att formen är bortblåst. Tvärtom.

Innan året är slut hoppas Pannie att hon kan addera ytterligare tre matcher till sin UFC-historik. 

– Mitt mål har alltid varit att komma närmre att få möta nummer ett och det är det jag försöker göra just nu. Vem jag möter och vilken väg jag tar spelar ingen roll. Vi har aldrig tackat nej till en match, utan vi gör det som krävs för att bli nummer ett, säger Panine Kianzad.

Pannie Kianzad har blivit ett väletablerat UFC-namn.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Pannie Kianzad undertecknade nytt kontrakt med UFC i oktober förra året. Om utvecklingen fortsätter uppåt är hennes förhoppning att få med en titelmatch i nästa kontrakt.

– Jag tänker inte så mycket på hur många segrar till jag behöver för att få gå en titelmatch. Jag tänker att jag tar alla matcher som kommer. Sedan har jag två matcher kvar till jag ska förhandla nytt kontrakt. 

– Då är min förhoppning att när jag förhandlar mitt nya kontrakt så ska det inkludera en titelmatch, avslutar Pannie Kianzad.

Pannie Kianzad ställs mot Alexis Davis den 12 juni under galan UFC 263.