Drömfajten allt närmre för svenska stjärnan

Pannie Kianzad inför en UFC-gala i den amerikanska nöjesmetropolen Las Vegas.
Foto: HANS GUTKNECHT / ZUMA PRESS/IBL
Pannie Kianzad i samband med en UFC-match mot Julia Avila i Las Vegas.
Foto: SIPA USA/IBL

Sommarens UFC-schema på ”Fighter Island” börjar utkristalliseras.

Men än finns det inget datum för när den skånska MMA-stjärnan Pannie ”Banzai” Kianzad, 28, får kliva upp i oktogonen.

– Men jag tror det kommer i dagarna. Antagligen redan denna vecka, säger hon.

Det var tidigare under våren som UFC-presidenten Dana White lanserade en något annorlunda idé, för att säkerställa matcher trots den omfattande coronakrisen:

UFC-matcher på en privat ö, utan någon publik.

Bland de svenska MMA-stjärnorna ser det ut som att Jack ”The Joker” Hermansson blir först att ställa sig i sommarens oktogon, med en match mot amerikanen Kelvin Gastelum den 18 juli på ”Fighter Island.”

Den skånska stjärnan Pannie ”Banzai” Kianzad ska även hon gå upp i ringen på den privata ön. Men för hennes del finns det alltså fortfarande inget helt säkerställt datum. 

– Det har ryktats om att vi ska köra den 25 juli. Jag bara väntar på att få det helt bekräftat, säger Pannie, och tillägger: 

– Det är väldigt säkert att det blir av då, men så fort jag vet något så kommer jag gå ut med det. Jag väntar lite tills jag får det bekräftat.

Väntar på officiellt besked 

Från början var tanken att Pannie Kianzad skulle ställas mot brasilianskan Bethe ”Pitbull” Correia redan den 9 maj, i samband med UFC 250 i São Paulo.

Tidigare under våren stod det klart att spelplatsen skulle bytas ut. Från den brasilianska miljonstaden till ”Fighter Island.”

– Just nu väntar vi bara på att UFC själva ska gå ut med ett datum så vi också kan gå ut med när matchen blir av, berättar Pannie. 

Hur ser din dialog ut – har du direktkontakt med arrangörerna eller få du också följa händelseutvecklingen via UFC:s hemsida? 

– Min manager har direktkontakt med UFC. Jag är själv på träningsläger här hemma just nu. Så vi har påbörjat hela processen och förebereder oss för att matchen blir av. 

Pannie ”Banzai” Kianzad tog sin första UFC seger i november förra året, varpå hon utmanande Bethe Correia till en match.
Foto: SIPA USA/IBL

”Svårt hålla upp motivationen” 

Pannie Kianzad tog sin första UFC-seger i den ryska huvudstaden Moskva i november förra året. Kort därefter utmanande hon Bethe Correia till en match, och i februari blev fajten en del av UFC:s vårkalender.

En vårkalender som emellertid blivit till en sommarkalender.

När jag pratade med dig i april var beskedet nästan detsamma, ”det blir kanske i juni eller juli.” Är det jobbigt att gå i väntans tider så här länge, utan att veta hur det kommer bli?

– Nej alltså, jag ser det inte som något annat än att jag ska träna på som vanligt inför en match. Jag slutar inte träna bara för att jag inte har någon match, vilket många andra tyvärr gör. 

– Men det har kanske varit lite svårt att hålla uppe motivationen. Men jag försöker bara tänka att detta är som vilken anan period som helst där jag går och väntar på att få en match, säger Pannie. 

Eftersom de svenska coronarestriktionerna varit förhållandevis begränsade har Pannie Kianzad haft möjlighet att träna på nästan som vanligt i Malmö under hela våren. 

Med andra ord är det inget fel på formen, inför sommarens stora fajt. 

– Här i Sverige har vi haft det bra. Jag tränar på dagligen, precis som vanligt, säger Pannie, som tror på ett snart besked kring fajten mot Bethe Correia:

– Jag tror att det kommer nu i dagarna. Antagligen redan denna vecka. 

Ur arkivet: Nakentricket som får UFC-världen att rasa