Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mjällbys plan: Snuva HBK på Simon Kroon

SNART LAGKAMRATER? Malmö FF:s Simon Kroon i duell med Mjällbys Kristian Haynes i en träningsmatch under försäsongen. Men speltiden i allsvenskan har varit begränsad för U21-landslagsmannen - som nu kan lånas ut till Listerlandet. Foto: BILDBYRÅNFoto: Nils Jakobsson

U21-landslagsmannen Simon Kroon, 21, är på väg bort från Malmö FF.

Men det är inte säkert att han hamnar i Halmstad. Enligt uppgifter till Kvällsposten vill Mjällby snuva HBK på mittfältstalangen.

- Simon är en spelare som vi känner till mycket väl, säger klubbchef Jörgen Martinsson.

MAIF:s HETASTE SILLY-SPELARE

Gbenga Arokoyo, 22

Har under våren ryktats var på väg till Kalmar, men ser allt mer ut att lämna Sverige. Klubbar från Belgien och Turkiet drar i backen.

Patrik Ingelsten, 32

Stjärnvärvningen blev en flopp och är numera utlånad till konkurrenten Falkenberg.

Christian Wilhelmsson, 34

Har tränat och gjort en träningsmatch med U21-laget. Ett kontrakt ligger och väntar på stjärnan som snart ska ta beslut om framtiden.

Simon Kroon, 21

Malmö FF:s unge mittfältare som stått för en del inhopp under våren närmar sig Mjällby på lån.

GUSTAV PERSSON

Simon Kroon är inte nöjd med sin situation hos svenska mästarna. Hittills den här säsongen har han startat två matcher i allsvenskan och hoppat in i fem.

Det är för lite och 21-åringen har kontrakt med MFF även över nästa år.

Han vill därför lånas ut i sommar för att få mer regelbunden speltid. Halmstads BK har visat intresse sedan en tid tillbaka. Men de är inte ensamma om att jaga mittfältaren.

Enligt Kvällspostens uppgifter är även allsvenska konkurrenten Mjällby intresserat av att låna den snabbe kantspelaren. Mjällby för en intensiv dialog med Simon Kroon och hans agent Innocent Okeke.

"Kvalitéer vi kan ha nytta av"

Klubbchef Jörgen Martinsson dementerar inte uppgifterna när Kvällsposten når honom.

- Simon är en spelare som vi känner till mycket väl och som har kvalitéer som vi skulle kunna ha nytta av. Vi resonerar om flera olika offensiva alternativ. Den närmsta tiden får utvisa vad resultatet av detta arbete blir.

Kan något bli klart snart?

- Förmodligen inte förrän i nästa vecka.

Flera klubbar aktuella

Simon Kroon själv bekräftar att flera klubbar är intresserade av honom.

- Det är mer än en klubb som har hört av sig, ja. Det finns konkret intresse, säger han.

Han hoppas ha en ny klubb för resten av säsongen klar inom kort.

- Jag vill komma i väg och få mer speltid, säger 21-åringen, som lämnade moderklubben Limhamn 2005 för MFF och gjorde allsvensk debut sommaren 2011, bestämt.

Innocent Okeke säger att han och Simon Kroon nu ska titta på alternativen noggrant.

- Simon ska inte byta klubb bara för att byta. Många lånas ut och hamnar på bänken där också. Det handlar om att hitta en klubb där vi vet att han får spela varje vecka, säger agenten som är tacksam mot MFF.

- Vi har en bra dialog med MFF, säger Okeke.