Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mjällby vann serien för andra året i rad

David Löfquist gjorde Mjällbys mål i 1–1-matchen mot Varbergs Bois.Foto: ADAM IHSE/TT

VARBERG. I fjol: Seriesegrare i division 1 södra.

I år: Seriesegrare i superettan.

– Vi ger Mjällby som förening en fantastisk plattform på den ekonomiska sidan, säger David Löfquist.

Varberg lät Mjällby ha bollen, Mjällby lät bli att anfalla – och bortafansen (!) fick med sig hemmasupportarna i ramsan ”Varberg är i allsvenskan”.

Att 1–1 var ett resultat som båda lagen var tillfreds med gick inte att ta miste på under sista tjugo. Det stod sig matchen ut och Mjällby vinner serien för andra året i rad.

– Just att gå upp detta året, när man vet de nya pengarna som kommer in med det nya tv-avtalet. Vi ger Mjällby som förening en fantastisk plattform på den ekonomiska sidan för att kunna bygga något riktigt långsiktigt, säger David Löfquist, kaptenen som gav Mjällby ledningen redan efter fem minuters spel.

Hade redan säkrat avancemanget

Avancemanget säkrade man redan i måndags, men att ladda om inför den stora supporterskaran som rest med till Varberg var inga problem.

– Det har inte varit några problem. Det är nästan en miljon som skiljer mellan första- och andraplats. Att man kan få in lite extra kulor är en anledning, samtidigt är det för att vinna man ställer upp. Man vill vinna och inte komma tvåa, säger David Löfquist.