Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mittfältaren bryter med MFF – klar för Gefle

Piotr Johansson. Foto: LUDVIG THUNMAN

Piotr Johansson lämnar Malmö FF.

Mittfältaren bryter kontraktet med MFF – och flyttar till Gefle i superettan.

– Att få speltid och fortsätta utvecklas är det viktigaste för mig för att jag skall ta mig till nästa steg i karriären.

Malmö FF släpper 21-årige Piotr Johansson.

Mittfältaren, som varit utlånad till Ängelholms FF och Östersund, har haft svårt att få speltid i mästarklubben och nu är parterna överens om att Johansson lämnar.

Det har pratats om lån, men parterna bryter i stället kontraktet och Piotr Johansson har skrivit på ett nytt kontrakt med Gefle som kommande säsong spelar i superettan.

– Piotr har gjort bra ifrån sig när han varit utlånad men har haft svårt att slå sig in hos oss. Vi har kommit överens om att bryta kontraktet så att han kan få chans till mer speltid, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

Till Gefle

Piotr Johansson kom till MFF som ungdomsspelare 2010 och skrev på ett lärlingskontrakt 2014. Samma år debuterade han i A-laget. I december 2015 skrev 21-åringen på ett treårskontrakt med MFF, men nu lämnar han klubben. Totalt blev det fem allsvenska matcher och två SM-guld i MFF.

Piotr Johansson har skrivit på ett treårskontrakt med Gefle.

– Att få speltid och fortsätta utvecklas är det viktigaste för mig för att jag skall ta mig till nästa steg i karriären. Jag har besökt Gävle och fått ett bra intryck av staden och klubben och det känns bra att de har som mål att snabbt komma tillbaka till Allsvenskan, säger Piotr Johansson.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!