Peter Larsson. Foto: Johanna Lundberg
Peter Larsson. Foto: Johanna Lundberg

Mittbacken avslöjar HIF:s målsättning

Publicerad

Det personliga målet är att ta sig tillbaka till planen.

Under den allsvenska upptaktsträffen avslöjar Peter Larsson även målsättningen för laget: Topp-6

– Vi har fått in bra spelare som är redo att göra jobbet fullt ut, säger mittbacken.

Han är fortfarande inte helt redo för spel.

Men det närmar sig.

Huvudet känns bättre och bättre och symptomen efter hjärnskakningen avtar.

– Nu börjar man bli riktigt sugen. Det är sju, åtta månader sen jag spelade match nu så det ser jag väldigt mycket fram emot, säger Peter Larsson.

Hur nära är du?

– Jag vill inte sätta något datum på det sättet, men jag närmar mig. Tidigare när jag ansträngt mig har jag fått huvudvärk direkt men det börjar bli bättre.

Hur illa har det varit?

– Det har inte varit så att jag legat hemma och varit helt väck. Det var bara de första veckorna men efter det har jag varit med familjen och kunnat åka ner till Olympia och träffa grabbarna.

Hur påverkar den långa frånvaron?

– Det blir en startsträcka men jag har ändå kunnat träna kondition och styrka en tid så det handlar nog mest om tajmning.

Vad kan man förvänta sig av årets HIF?

– Vi har ett väldigt bra kollektiv. Vi har fått in spelare som är redo att göra jobbet fullt ut. Man kommer långt på det men om man ska ta ytterliga kliv i tabellen krävs individuell skicklighet och det tycker jag också att vi har.

– Försäsongen har ändå sett ganska bra ut.

Vad har ni för målsättning?

– Vi ska vara bättre än förra året. Det var topp-6 som var målet då.

Det ligger kvar?

– Ja.

"Fans som är svårflörtade"

HIF-tränaren Henrik Larsson ser fram emot att få tillbaka mittbackskuggen på planen.

– Hans erfarenhet är viktig. Man får väl kalla honom kulturbärare med tanke på hur länge han varit i klubben. Men det är stark konkurrens också så han måste visa att han ska in och spela. Ingen är given, säger Henrik Larsson.

Hur viktig är han som ledare?

– Jätteviktig. Förra året när det gick lite tyngre var det klart att vi saknade honom. Han kunde inte sprida lugnet som behövs runtomkring. Det behövs folk som kan berätta för nya spelare vad det innebär att spela för Helsingborgs IF, med fans som är svårflörtade.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag